Ételtcsakokosan

Miben más mint a többi?…

2021. február 25.

Mit jelent a tönköly réteslisztre írva: tff 65? Miben más mit a többi rétesliszt?

Az első betű a gabona típusát jelöli (B: búza; R: rozs; D: durumbúza; T: tönkölybúza). A második betű a szemcseméretet és az őrlés módját jelöli (L: Liszt (apró szemcseméret); D: Dara; F: Fogós; (nagyobb szemcsenagyság); FF: Kétszer fogós (tapintásra érdesebb, nagyobb szemcseméret); FFF: Háromszor fogós (durva szemcseméret); G: Graham). A számok a hamutartalom jelölésére szolgálnak. A hamutartalom a visszamaradt ásványi anyagok arányát jelentik. Minél nagyobb értékű, annál több korpa található a lisztben.
A TFF 65 jelzésű liszt egy tönköly rétesliszt, amelynek hamutartalma legfeljebb 0,65 %(m/m) szárazanyag-tartalomra vonatkoztatva. A többi rétesliszt pl. a BFF 55 nem tönkölybúzából készül, hanem „sima” búzalisztből /élelmezési búza (Triticum aestivum)/

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Visszaolvaszthatom, vagy dobjam ki?…

eteltcsakokosan

Tárolt almánk puhulni, esetleg barnulni kezdett? Ne váljunk meg tőle egyből!

eteltcsakokosan

Konkrét – Milyen tej van a dobozban?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató