Ételtcsakokosan

Miben más mint a többi?…

2021. február 25.

Mit jelent a tönköly réteslisztre írva: tff 65? Miben más mit a többi rétesliszt?

Az első betű a gabona típusát jelöli (B: búza; R: rozs; D: durumbúza; T: tönkölybúza). A második betű a szemcseméretet és az őrlés módját jelöli (L: Liszt (apró szemcseméret); D: Dara; F: Fogós; (nagyobb szemcsenagyság); FF: Kétszer fogós (tapintásra érdesebb, nagyobb szemcseméret); FFF: Háromszor fogós (durva szemcseméret); G: Graham). A számok a hamutartalom jelölésére szolgálnak. A hamutartalom a visszamaradt ásványi anyagok arányát jelentik. Minél nagyobb értékű, annál több korpa található a lisztben.
A TFF 65 jelzésű liszt egy tönköly rétesliszt, amelynek hamutartalma legfeljebb 0,65 %(m/m) szárazanyag-tartalomra vonatkoztatva. A többi rétesliszt pl. a BFF 55 nem tönkölybúzából készül, hanem „sima” búzalisztből /élelmezési búza (Triticum aestivum)/

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mi van egy tál ételben? – Interjú Bernáth Józseffel

eteltcsakokosan

Kerüljük el az élelmiszerpazarlást!

eteltcsakokosan

Padlizsán

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató