Ételtcsakokosan
gumicukor-400x400

gumicukor-400x400A május után a június is szép és mozgalmas hónap, és nem csak azért, mert a természet olyan sok színben mutatja meg magát.
Alig telt el a húsvét, máris jött a munka ünnepe, majd anyák napja ‒ és május utolsó vasárnapján a koronát az egészre a gyereknap tette fel. De megjött már a június és lassan a vakáció is kezdetét veszi.
Gyereknek lenni jó! Felnőttként legalábbis sokszor így gondoljuk. A világ színes, sok játék és új ismeret vár a gyerekekre. No és mennyi új lehetőséget tartogat a konyha a felnőttek és a gyermekek számára is! Ha éppen úgy döntenénk, hogy szabadnapunkon nem a kirándulást választjuk, hanem inkább bevállalunk egy közös sütést a gyermekünkkel, az alábbi receptekben nem fognak csalódni. Egyszerűek, finomak, szépek és nagyon-nagyon színesek.
Gumicukor
Hozzávalók
2 dl valódi gyümölcslé (meggylé, frissen facsart narancslé, bármilyen 100%-os gyümölcslé)
cukor vagy más természetes édesítőszer ízlés szerint
20 g zselatin
szilikonos bonbonkészítő forma, jégkocka készítő
A gyümölcslevet a cukorral és a zselatinnal elkeverjük, majd lassú tűzön felmelegítjük, de vigyázzunk, nehogy felforraljuk. Ezután a formába adagoljuk, berakjuk a hűtőbe, megdermesztjük és már ehetjük is.
Csokinyalóka
Hozzávalók
hurkapálcika
ét-, tej- vagy fehér csokoládé
aszalt gyümölcsök (sárgabarack, meggy, áfonya, mazsola, banán stb.)
magvak (dió, mogyoró, mandula, pisztácia stb.)
Készítsünk elő egy tálcát sütőpapírral. A választott csokit a mikró olvasztó funkcióján olvasszuk fel, de közben mindig keverjük meg. A felolvadt csokoládéból egy evőkanál segítségével a sütőpapíron korongokat formázunk. A pálcika egyik végét a korong közepéhez illesztjük és még egy kevéske csokival eltüntetjük a nyomokat. A még folyós állagú korongokat tetszés szerint díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel, apróra vágott magvakkal, kókuszreszelékkel. Hűtőben körülbelül 15 perc alatt megdermed és már fogyasztható is. Celofánnal, színes szalaggal becsomagolva kedves ajándék lehet.
Csokis banánjégkrém
Hozzávalók

  • 3 banán
  • 5 dkg olvasztott csokoládé
  • 2 dl kókusztej
  • jégkrém forma

A banánokat, az olvasztott csokoládét és a kókusztejet összeturmixoljuk, majd a formákba adagoljuk és fagyasztószekrénybe tesszük legalább 6-8 órára, majd elfogyasztjuk.
Túrófagyi
Hozzávalók:

  • 25 dkg rögös túró
  • 1 bio citrom reszelt héja és leve
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 4-5 ek cukor, ízlés szerint

A hozzávalókat összeturmixoljuk és ha van fagyigépünk, akkor abban készítjük el.  Ha nincs, akkor dobozba adagoljuk és berakjuk a fagyasztóba. Érdemes a fagyasztás első két órájában félóránként villával átkeverni.  Tálaláskor kínálhatunk mellé eperből készített öntetet is.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Grépfrút

eteltcsakokosan

Nyaralás meglepetések nélkül

eteltcsakokosan

Miért kell kezet mosni?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató