Ételtcsakokosan

Szerelmesek eledele

2014. február 26.

A február latyakos, néha még esik a hó – manapság inkább az eső –, tombol az influenza, de kit érdekel mindez, hiszen ebben a hónapban ünnepeljük a szeretet vagy a szerelmesek napját!

Már aki ünnepli! Igazán nagy iparág épült erre az egyetlen napra, piros színbe borul a város. Nekem is onnan tűnt fel, hogy ünneplünk valamit, hogy a villamoson lufikkal, piros plüssökkel és sok-sok virággal jártak-keltek fiúk és lányok.

Mi otthon nem tartjuk ezt az ünnepet, de azért nem bánom, ha mások megünneplik. Ha nem kötelező, vagy nem egy átvett szokás majmolása, akkor szerintem jót tesz azoknak, akik érzelmileg belekeverednek a „szeánszba” 🙂

Persze a virágon és egyéb apróságokon túl ünnepelhetünk máshogyan is. Valentines_Day_Chocolates

Mondjuk az otthonunkat feldíszítve, vagy egy csodaszépen megterített asztallal, ahová kivételesen nem a hölgy partner szolgálja fel az ételt, kedves ünneplést lehet „rittyenteni”.

Sokan étterembe mennek, és így kényeztetik magukat és társukat.

Mi is készültünk számotokra egy egész menüsorral, melyet weboldalunkon (www.eteltcsakokosan.hu) a „Cikkek” menüpont alatt olvashattatok. Bár már elmúlt Bálint nap, ez a menüsor bármikor bevethető… én legalábbis nem utasítanám vissza 🙂

De ha otthon szeretnénk kedveskedni, és ha ragaszkodunk a nap színéhez, na meg az egészséges életmódot is szem előtt tartjuk, válasszunk paradicsomot, amely tökéletes levesként is, vagy egy kis mozzarellával capriccio készíthető belőle. Együnk céklát, amely mélybordó, de krémlevesnek, savanyúnak, és majonézes salátának is kitűnő lehet.

Töltsünk meg piros kápia paprikát házi májkrémmel vagy körözöttel, karikára szeletelve mutatós és finom is lehet. (A zöldségek mindig legyenek jó minőségűek, frissek és alaposan tisztítsátok, majd mossátok meg, nehogy a nap vége máshogyan alakuljon, mint ahogy elterveztétek!)

Igyunk meg egy pohár vörösbort, ez segít az emésztésben, jó vérképző hatása van, no és a hangulatot is fokozza 🙂 !

A szerelem napja ne egyetlen nap legyen az évben! Én személy szerint szeretek minden nap egy kis figyelmet kapni 🙂 Nem kerül pénzbe, nem kell hozzá bevásárolni sem, ez belülről jön. Lehet egy vicc, egy ölelés, egy séta… de a hajszolt mindennapoknak úgy van egy kicsit is értelme, ha az ellenpólus is megvan.

Ja és persze nem csak nekem jár a napi figyelem, hanem nekem is kell adnom… azt hiszem, ez is csak így működik :-)!

Kép:John Hritz

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Nagy bográcsművésszé léptem elő – interjú Csukás István íróval 1.rész

eteltcsakokosan

Mákszemnyi igazságok a mákról

eteltcsakokosan

10 dolog… Amit a ribiszkéről tudni érdemes

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató