Ételtcsakokosan

Szabó Luca mézeskalács receptje

2016. január 28.

Hozzávalók:SzabóLuca10éves

  • 25 dkg méz
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 egész tojás és 2 tojás sárgája
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna (ha díszt készítünk, mint jelen esetben, és nem evésre szánjuk a mézest, akkor ezt a mennyiséget felére csökkentjük)
  • mézeskalács fűszerek ízlés szerint

A mézet meglangyosítjuk, s ebben feloldjuk a vajat. A lisztbe keverjük a cukrot, szódabikarbónát és fűszereket, ráütjük a tojásokat, majd a vajas mézzel együtt összegyúrjuk. Nagyon lágy, ragacsos tésztát kapunk, de nem kell megijedni. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük (vagy este állítjuk össze, s másnap sütjük), majd mikor már keményebb lesz, jól átgyúrjuk, és már süthetjük is. A mézes azonnal puha lesz, nem kell heteket várni, hogy visszapuhuljon!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ezerarcú karamell

eteltcsakokosan

Kézszárítás, de vajon mivel?

eteltcsakokosan

Fánk-i farsang

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató