Amíg szezonja van a sütőtöknek, készítsünk finom és tápláló édességet belőle.
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg barna cukor
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 25-30 dkg durvára reszelt sütőtök
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- őrölt fahéj
- 1-2 ek narancslé
- vaníliás cukor
- díszítésnek szeletelt mogyoró
Elkészítése
A sütőtököt nyersen lereszeljük, hozzáadjuk a fahéjat és a narancslevet, végül a puha vajat. A tojást felverjük, beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kukorica lisztet, majd a barna cukrot. A sütőtökös masszához részletekben belekeverjük a lisztes összetevőket.
Csak fakanállal keverjük, ne robotgéppel. Ha a végén túl száraznak tűnik a massza, narancslével lehet még lágyabbá tenni. Papírkapszlikba töltjük (a biztonság kedvéért kivajazhatjuk ezeket) és 25-30 percig sütjük 190 fokon, félidőben érdemes csak megszórni az apróra vágott szeletelt mogyoróval.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a Receptorra