Ételtcsakokosan

Sütőtökös muffin

2014. november 3.
sutotok_muffin-300x200

Amíg szezonja van a sütőtöknek, készítsünk finom és tápláló édességet belőle.

sutotok_muffin-300x200

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 25-30 dkg durvára reszelt sütőtök
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • őrölt fahéj
  • 1-2 ek narancslé
  • vaníliás cukor
  • díszítésnek szeletelt mogyoró

 
Elkészítése
A sütőtököt nyersen lereszeljük, hozzáadjuk a fahéjat és a narancslevet, végül a puha vajat. A tojást felverjük, beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kukorica lisztet, majd a barna cukrot. A sütőtökös masszához részletekben belekeverjük a lisztes összetevőket.
Csak fakanállal keverjük, ne robotgéppel. Ha a végén túl száraznak tűnik a massza, narancslével lehet még lágyabbá tenni. Papírkapszlikba töltjük (a biztonság kedvéért kivajazhatjuk ezeket) és 25-30 percig sütjük 190 fokon, félidőben érdemes csak megszórni az apróra vágott szeletelt mogyoróval.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a Receptorra
receptor_index_258x220_1014

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Szirupos ostya

eteltcsakokosan

Tojásfejtés természetesen

eteltcsakokosan

A tél csemegéje a naspolya

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató