Ételtcsakokosan

A fiókokat, szekrényeket is ki kell takarítani

2017. március 16.

Sokat írtunk már a hűtőszekrény (http://eteltcsakokosan.hu/2016/04/14/takaritsuk-ki-a-hutot/ ) és a kamra (http://eteltcsakokosan.hu/2015/04/09/lelegezzen-fel-a-kamrank/ ) takarításáról, most a – sokszor elfeledett – részek következnek. A konyhai szekrények, evőeszközök és más konyhai eszközök fiókjait is legalább évente tisztítani kell. Porosodhatnak, morzsa és más porállagú élelmiszer szóródhat ezekbe.

furniture-349706_1280

  • Vegyük ki az evőeszköztartót, töröljük ki a fiókot nedves törlőkendővel. Ezzel előzzük meg a molyosodást!
  • A fiókok fogantyúját és külső lapját se felejtsük el letisztítani, mivel sokszor szutykos kézzel nyúlunk hozzá és úgy marad.
  • A biztonság kedvéért az evőeszközöket elmoshatjuk és száradás után visszarendezhetjük.
  • Nézzük át a műanyag, szilikon és fa eszközöket, ami repedt, elöregedett, túlságosan karcos azt dobjuk ki.
  • Nézzük át a műanyag és üveg dobozokat is! Mindegyiket arra használjuk, amire a jelölése alapján használható. Figyeljük a piktogramokat és a számokat. (http://eteltcsakokosan.hu/2016/08/29/milyen-uzsonnas-dobozt-valasszunk/ )
  • Sokan elteszik a kenyér és más péksütemények zacskóját. Ezeket a fiókokban felgyűlt nejlon zacskókat gyűjtsük össze és dobjuk ki a szelektív hulladékgyűjtőbe.
  • Ha a konyharuhákat is a fiókokban tartjuk, akkor érdemes évente kimosni azokat amiket régen használtunk, kicsit felfrissíteni és fertőtleníteni.
  • További jó tanácsok http://eteltcsakokosan.hu/2016/04/07/mitol-szabaduljunk-meg-a-tavaszi-nagytakaritaskor/

Élelmiszer-biztonsági tippek:

Az eszközöket mindig tisztán tegyük el a fiókokba, szekrényekbe!

Minden konyhafelület gyakran legyen tisztítva, fertőtlenítve!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Milyen vágódeszkát válasszunk?

eteltcsakokosan

Milyen élelmiszereket nem jó főtten lefagyasztani?…

eteltcsakokosan

Ételt csak okosan! foglalkozás már az általános iskolákban is

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató