Ételtcsakokosan

A fiókokat, szekrényeket is ki kell takarítani

2017. március 16.

Sokat írtunk már a hűtőszekrény (http://eteltcsakokosan.hu/2016/04/14/takaritsuk-ki-a-hutot/ ) és a kamra (http://eteltcsakokosan.hu/2015/04/09/lelegezzen-fel-a-kamrank/ ) takarításáról, most a – sokszor elfeledett – részek következnek. A konyhai szekrények, evőeszközök és más konyhai eszközök fiókjait is legalább évente tisztítani kell. Porosodhatnak, morzsa és más porállagú élelmiszer szóródhat ezekbe.

furniture-349706_1280

  • Vegyük ki az evőeszköztartót, töröljük ki a fiókot nedves törlőkendővel. Ezzel előzzük meg a molyosodást!
  • A fiókok fogantyúját és külső lapját se felejtsük el letisztítani, mivel sokszor szutykos kézzel nyúlunk hozzá és úgy marad.
  • A biztonság kedvéért az evőeszközöket elmoshatjuk és száradás után visszarendezhetjük.
  • Nézzük át a műanyag, szilikon és fa eszközöket, ami repedt, elöregedett, túlságosan karcos azt dobjuk ki.
  • Nézzük át a műanyag és üveg dobozokat is! Mindegyiket arra használjuk, amire a jelölése alapján használható. Figyeljük a piktogramokat és a számokat. (http://eteltcsakokosan.hu/2016/08/29/milyen-uzsonnas-dobozt-valasszunk/ )
  • Sokan elteszik a kenyér és más péksütemények zacskóját. Ezeket a fiókokban felgyűlt nejlon zacskókat gyűjtsük össze és dobjuk ki a szelektív hulladékgyűjtőbe.
  • Ha a konyharuhákat is a fiókokban tartjuk, akkor érdemes évente kimosni azokat amiket régen használtunk, kicsit felfrissíteni és fertőtleníteni.
  • További jó tanácsok http://eteltcsakokosan.hu/2016/04/07/mitol-szabaduljunk-meg-a-tavaszi-nagytakaritaskor/

Élelmiszer-biztonsági tippek:

Az eszközöket mindig tisztán tegyük el a fiókokba, szekrényekbe!

Minden konyhafelület gyakran legyen tisztítva, fertőtlenítve!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mindig legyen tiszta az edényszárítód!

eteltcsakokosan

Amikor a befőzésre kerül a sor

eteltcsakokosan

Már a víz sem a régi. Szerencsére! I.

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató