Ételtcsakokosan

Sütőtök kompót

2016. október 31.

Elöljáróban kijelentjük: nem mi találtuk fel ezt a receptet, de olyan meglepő, hogy megosztjuk olvasóinkkal. 🙂

A kompót sokszor érzésre készül. A rendelkezésre álló gyümölcs mennyiséghez igazítjuk a fűszerek és a víz mennyiségét.

A sütőtökhöz jól illik a nádcukor, a méz, a fahéj, szegfűszeg, vanília, csillagánizs, kardamommag, szegfűbors, a narancs vagy citromlé, a fehérbor.  Úgyhogy ezeket vegyük elő. Főzhetjük kicsit tovább, mint a gyümölcsöket, olyan 4-5 perc elég neki.

Először készítsük el a szirupot: cukrozzuk és fűszerezzük a vizet, majd a levet hagyjuk körülbelül 10 percig forrni, hogy a fűszerekkel együtt összeálljanak az ízek. A megtisztított és darabolt gyümölcsöt csak ezután tesszük a lébe, és csak éppen 1-2 percre, hogy a ressenősségük épp csak eltűnjön. A sütőtököt főzhetjük kicsit tovább, mint a gyümölcsöket, olyan 4-5 perc elég neki. Ezután azonnal hidegvízfürdőbe állítjuk a mosogatóba, hogy gyorsan lehűljön, mert ha nem tesszük ezt meg, a gyümölcsök túlpuhulnak a sokáig forró lében.

afIMG_5603

Fotó és forrás: Szellem a fazékban

Élelmiszer-biztonsági tanácsokért kattints a Receptorra

receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A grillsütő tisztítása

eteltcsakokosan

Gyerekek, vásárlás és élelmiszerbiztonság

eteltcsakokosan

#1. Mit hol tároljunk? – Frigó kisokos

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató