Hozzávalók:
1/2 fej vöröshagyma
2 gerezd nagy fokhagyma
2 dl főzőtejszín
15 dkg füstölt sonka
étolaj
bors, só
1 csokor petrezselyem
25 dkg fodros kockatészta (durum)
A tetejére reszelt cheddar sajt
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Ha kész, leszűrjük, egy tálba öntjük, és kevés olajjal összeforgatjuk, félretesszük.
Egy serpenyőben 1-2 evőkanálnyi olajat melegítünk, és megpirítjuk benne a felkockázott hagymát, fokhagymát (ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma meg ne égjen!), és a kockára vágott füstölt sonkát. Ráöntjük a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Kb. 5 perc alatt összeforraljuk, majd ráöntjük a tésztát, és átforgatjuk. Tálalás előtt reszelt cheddar sajttal ízesítjük.