Ételtcsakokosan

Mézeskalács sok szeretettel

2017. január 30.

Bárczi9A Debreceni Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium negyedikes, tanulásban akadályozott, hátrányos helyzetű tanulókból álló osztálya vagyunk. Gyenge képességű gyerekek, akiknek sikerélménye és ereje a közösségben rejlik.

Nagyon szeretnek alkotni. Az életvitel órákon gyakran sütünk-főzünk. A cél az életre nevelés, a jó hangulat kialakítása. Ezt tettük decemberben is, amikor a karácsonyra készültünk ezzel a finom mézes sütivel, amellyel megörvendeztettük magunkat. A fotókon keresztül reméljük, Önök is bepillantást nyerhetnek kis közösségünkbe, a közös munkánk örömébe. A hozzávalókat és a receptet Seress Andrea tanítványunk írta le.

Osztályfőnök-gyógypedagógus: Antalné Szép Éva
Kollégiumi nevelőtanár: Baráth Gyuláné

Hozzávalók Süssünk%2c süssünk valamit...

  • 5 dkg méz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • kávéskanál fahéj

Elkészítése

A mézet a vajjal megolvasztjuk. Belekeverjük a porcukrot és a villával enyhén felvert tojást. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd összedolgozzuk. A tésztát folpakba csomagoljuk és 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sütőben 180 fokon 8 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

bárczi

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A jégrém

eteltcsakokosan

Mi van egy tál ételben? – Interjú Bernáth Józseffel

eteltcsakokosan

A cseresznyét minden gyerek szereti

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató