Ételtcsakokosan

Sarkady Anna mézeskalács receptje

2016. január 27.

Aranyszínű gyömbéres mézeskalács

Hozzávalók: SArkadyDóra5ésféléves

  • 17 dkg sima liszt
  • 1 teáskanál örölt gyömbér
  • 1 teáskanál örölt fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 6dkg vaj darabokra vágva
  • 10 dkg méz
  • 1 tojássárgája felverve
  • fél teáskanál szódabikarbóna

A lisztet, a szódabikarbónátés a fűszereket egy tálba szitáljuk. A vajat finomra elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, vagy robotgéppel összedolgozhatjuk. Hozzáadjuk a mézet, a tojássárgáját, és kézzel vagy géppel addig keverjük, amíg szilárd tésztát kapunk. Becsomagoljuk és a hűtőbe tesszük, mielőtt formázni kezdjük.

 

Csokoládés mézeskalács SarkadyAnna3ésféléves

Hozzávalók:

  • 17 dkg sima liszt
  • 2 teáskanál mézeskalács
  • 3 dkg kakaópor
  • 7 dkg vaj darabokra vágva
  • 8 dkg méz
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál örölt gyömbér
  • 1 teáskanál örölt fahéj

A lisztet, a szódabikarbónátés a fűszereket és a kakaót egy tálba szitáljuk. A vajat finomra elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, vagy robotgéppel összedolgozhatjuk. Hozzáadjuk a mézet, a tojássárgáját, és kézzel vagy géppel addig keverjük, amíg szilárd tésztát kapunk. Becsomagoljuk és a hűtőbe tesszük, mielőtt formázni kezdjük.

Ha kiszaggattuk, tojássárgájával megkenjük a tetejét és díszítésnek tehetünk rá, aszalt áfonyát, mazsolát, aranymazsolát, kókuszt stb. Majd készre sütjük

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kiváló fehérjeforrás a dió

eteltcsakokosan

Lejárat után meddig jó bontatlanul…?

eteltcsakokosan

Kéklő savanykás bogyók

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató