Ételtcsakokosan

Sárgadinnyés-ribizlis limonádé

2017. június 27.
Limonádé 1

Kerti Barbara Lilla, Budapest
 
Hozzávalók:

  • jégkockába fagyasztott sárgadinnye és ribizli ( sokféle gyümölcs megfelelő erre, nagyon finom a meggy, málna és az eper is )
  • 1 citrom kifacsart leve
  • mentalevél ( itthon is tartunk cserépben és az iskolánk példakertjében is termesztünk)
  • stevia levelek ( itthon tartjuk cserépben)
  • 1-2 kanál méz
  • 1 liter víz

 
Elkészítése:
Limonádé 1
A megtisztított és alaposan megmosott sárgadinnyét pici kockákra vágjuk, a ribizlit pedig alaposan megmossuk, majd a száráról leszedjük. Ezután beletesszük a jégkocka tartóba a gyümölcsöket és felöntjük vízzel, majd betesszük 1-2 órára a mélyhűtőbe. A citromot addig kifacsarjuk, a mentaleveleket és a stevia leveleket pedig picit darabokra tépkedjük vagy vágjuk és beletesszük a vízbe a citromlével együtt és a hűtőbe tesszük, amíg elkészülnek a gyümölcsös jégkockák. 1-2 óra múlva először a citromos vizet megkóstoljuk, hogy tudjuk mennyi mézre lesz szükségünk, ugyanis a stevia levelek édesek és ennyi idő alatt a limonádénkat meg tudják édesíteni, így csak 1-2 kanál mézre van szükségünk egy édes limonádé elkészítéséhez. A mentalevelek pedig kellemes hűs ízt adnak a limonádénak. Végül beletesszük a pohárba a gyümölcsös jégkockákat és felöntjük a limonádéval. A limonádé elfogyasztása után isteni a megmaradt hűs gyümölcsöket is kieszegetni a pohárból. Ha több gyümölcs marad, mint amit felhasználunk a limonádéhoz, akkor azt joghurttal és mézzel lefagyasztjuk pálcikás jégkrémnek.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Nevelj spenótot a balkonon!

eteltcsakokosan

Hidratálás télen is – csecsemők

eteltcsakokosan

Lakodalom okosan

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató