Ételtcsakokosan

Sárgadinnye krémleves sonkával

2014. július 21.
Sárgadinnye-krémleves-sonkával-400x305

Sárgadinnye-krémleves-sonkával-400x305
Hozzávalók:

  • 1 sárgadinnye
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 nagy pohár joghurt
  • 1 lime leve
  • méz ízlés szerint
  • kevés só
  • sonka

Elkészítése:
A sárgadinnyét megmossuk, szárazra töröljük, meghámozzuk, húsát feldaraboljuk. Egy részét félre rakjuk díszítésnek, a többit pedig egy edénybe tesszük. Hozzátesszük a tejet, a joghurtot, a lime levét, pici sót és a mézet. Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a maradék dinnyekockákat és hűtőben behűtjük. Tálaláskor sonkacsíkokkal díszítjük a levest.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:
Mivel ez a leves hőkezelés nélkül készül, és az alapanyagokon esetleg megmaradt mikroorganizmusok a késztermékben hűtés nélkül rendkívül gyorsan elszaporodhatnak, különösen fontos az alábbi élelmiszerbiztonsági tanácsok betartása:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • Figyeljünk az alapanyagok fogyaszthatósági idejére.
  • Az elkészített ételt hűtve tároljuk és 24 órán belül fogyasszuk el!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Táplálkozási trendek: holnap és ma – 2. rész

eteltcsakokosan

Mi kell ahhoz, hogy?…

eteltcsakokosan

Hűtés melegben

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató