Hozzávalók:
- 1 sárgadinnye
- 1,5 dl tejszín
- 1 nagy pohár joghurt
- 1 lime leve
- méz ízlés szerint
- kevés só
- sonka
Elkészítése:
A sárgadinnyét megmossuk, szárazra töröljük, meghámozzuk, húsát feldaraboljuk. Egy részét félre rakjuk díszítésnek, a többit pedig egy edénybe tesszük. Hozzátesszük a tejet, a joghurtot, a lime levét, pici sót és a mézet. Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a maradék dinnyekockákat és hűtőben behűtjük. Tálaláskor sonkacsíkokkal díszítjük a levest.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:
Mivel ez a leves hőkezelés nélkül készül, és az alapanyagokon esetleg megmaradt mikroorganizmusok a késztermékben hűtés nélkül rendkívül gyorsan elszaporodhatnak, különösen fontos az alábbi élelmiszerbiztonsági tanácsok betartása:
- Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
- Figyeljünk az alapanyagok fogyaszthatósági idejére.
- Az elkészített ételt hűtve tároljuk és 24 órán belül fogyasszuk el!