Ételtcsakokosan

Sárgadinnye krémleves sonkával

2014. július 21.
Sárgadinnye-krémleves-sonkával-400x305

Sárgadinnye-krémleves-sonkával-400x305
Hozzávalók:

  • 1 sárgadinnye
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 nagy pohár joghurt
  • 1 lime leve
  • méz ízlés szerint
  • kevés só
  • sonka

Elkészítése:
A sárgadinnyét megmossuk, szárazra töröljük, meghámozzuk, húsát feldaraboljuk. Egy részét félre rakjuk díszítésnek, a többit pedig egy edénybe tesszük. Hozzátesszük a tejet, a joghurtot, a lime levét, pici sót és a mézet. Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a maradék dinnyekockákat és hűtőben behűtjük. Tálaláskor sonkacsíkokkal díszítjük a levest.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:
Mivel ez a leves hőkezelés nélkül készül, és az alapanyagokon esetleg megmaradt mikroorganizmusok a késztermékben hűtés nélkül rendkívül gyorsan elszaporodhatnak, különösen fontos az alábbi élelmiszerbiztonsági tanácsok betartása:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • Figyeljünk az alapanyagok fogyaszthatósági idejére.
  • Az elkészített ételt hűtve tároljuk és 24 órán belül fogyasszuk el!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Itt van az ősz, itt van újra…az almaszezon

eteltcsakokosan

Mikor tudni, hogy megromlott?

eteltcsakokosan

„Nonprofit nagyker vagyunk”

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató