Ételtcsakokosan

Mikor tudni, hogy megromlott?

2020. január 30.
olvker-3.jpg

Mikor lehet tudni, hogy a gomba megromlott?

A romlás jelei az érzékszervi tulajdonságok megváltozásával „mérhetők”. Megváltozik az étel állaga (pl. megfolyósodik, pépessé válik), színe, illata, íze. A romlás jeleit mutató étel emberi fogyasztásra már nem alkalmas, a romlás jelei forralással sem tüntethetők el.
Különösen veszélyesek a gombás ételek, melyek gyorsan romlanak, és érzékszervileg nem érzékelhető toxinokat is tartalmazhatnak. Gombás ételt kizárólag bevizsgált, ellenőrzött, kifogástalan állapotú gombából szabad készíteni!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Több mint 600 millió adag élelmiszert pazarolunk

eteltcsakokosan

Vékonyan vagy vastagon? – Pizza

eteltcsakokosan

Édes, mint a méz

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató