Mikor lehet tudni, hogy a gomba megromlott?
A romlás jelei az érzékszervi tulajdonságok megváltozásával „mérhetők”. Megváltozik az étel állaga (pl. megfolyósodik, pépessé válik), színe, illata, íze. A romlás jeleit mutató étel emberi fogyasztásra már nem alkalmas, a romlás jelei forralással sem tüntethetők el.
Különösen veszélyesek a gombás ételek, melyek gyorsan romlanak, és érzékszervileg nem érzékelhető toxinokat is tartalmazhatnak. Gombás ételt kizárólag bevizsgált, ellenőrzött, kifogástalan állapotú gombából szabad készíteni!
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom