Ételtcsakokosan

Saláta befőttes üvegben

2015. január 20.
enhanced-buzz-3398-1417982432-16-400x501

Mostanában elterjedt egészséges szokás, hogy salátát fogyasztunk ebédre. Egy probléma merül fel ezzel kapcsolatban, hogy nehezen szállítható az öntet és a sokféle hozzávaló. A legegyszerűbb megoldás egy jól zárható befőttesüveg! Ha az üveg aljára tesszük a szószt, vagy öntetet, akkor nem áztatja el ebédig a zöldségeket és egyéb finomságokat. Tálalásnál pedig vagy összerázzuk, vagy csak kiborítjuk a tálaló edénybe és már ehetjük is a roppanós finomságot.

18 Mason Jar Salads That Make Perfect Healthy Lunches

A saláta titka a rétegezés, a különböző hozzávalók sorrendje.

  • Először kerül bele az öntet, hogy ne áztassa el a többi hozzávalót.
  • Majd gabona, protein vagy valamilyen nagyobb darabokból álló összetevő jön: ezek megvédik a puhább hozzávalókat az elázástól.
  • A következő szintre jönnek azok az összetevők, amiket egyelőre óvni szeretnénk az öntettől.
  • Végül jönnek a zöld levelek, hogy kifordítva ez adják a salátaágyat.

Legyen a salátában valami ropogós, valami fehérje és sok zöldség.

Íme pár ötlet képekben:

enhanced-buzz-3398-1417982432-16-400x501enhanced-buzz-29959-1417982828-28-400x600

Íme egy recept:

Csirkés spenótos saláta

enhanced-buzz-30631-1417984606-30-400x267

Hozzávalók a mustáros öntethez:

  • 5 tk borecet
  • 5 tk dijoni mustár
  • 3/4 tk friss aprított kakukkfű
  • 1/4 tk só
  • 1/4 tk frissen őrölt fekete bors
  • 5 tk extra szűz oliva olaj

Hozzávalók a salátához:

  • 20 dkg feldarabolt sült csirkemell vagy maradék grillcsirke
  • 2 csésze szőlő félbevágva
  • 1/3 csésze dió nagyobb darabokra aprítva
  • 1/3 csésze puha sajt pl. Feta
  • 4 csésze friss spenótlevél nagyobb darabokra tépkedve

A csirkemellet forró serpenyőben aranybarnára sütjük, az üveg alján összekeverjük az öntet hozzávalóit és rétegezzük a többi zöldséget, húst és sajtot.
 

Élelmiszerbiztonsági tippek:

  • Mindig alaposan mossuk meg és rázzuk szárazra a zöldségeket, kiemelt figyelmet igénylenek a saláta, káposzta és egyéb zöld levelek.
  • Tiszta edénybe tegyük az ételt!
  • Hűtve tároljuk fogyasztásig és egy napon belül fogyasszuk el.

Forrás: http://www.buzzfeed.com/carolynkylstra/mason-jar-salads

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

5 tedd és ne tedd dolog a konyhában

eteltcsakokosan

Indul az eperszezon

eteltcsakokosan

Mit és hogyan tárolunk a kamrában?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató