Ételtcsakokosan

Sajtgombócleves

2022. április 8.

Hozzávalók:

A sajtgombóchoz:

100 g gouda sajt, reszelve

100 g búzadara

70 g vaj, lehet margarin is

1 tojás

A leveshez:

2,5 l csirkehúslevesből készült alaplé

1 db sárgarépa

5 db burgonya

6 evőkanál olaj

1 db zöldpaprika

1 db hagyma

őrölt fekete bors

Elkészítés:

Először a sajtgombócokat készítsük el. A lereszelt sajtot keverjük el a puha vajjal, a grízzel és a felvert, egész tojással. Picit sózzuk meg, de ügyeljünk a sajt sós ízére is, nehogy túlsózzuk. Miután jól összekevertük, tegyük a masszát hűtőbe, kb. 30 percre.
A burgonyát, a sárgarépát és a hagymát tisztítsuk meg. Egy fazékban a felkockázott hagymát és a karikára vágott répát egy evőkanál olajban pirítsuk meg. A zöldpaprikát szeleteljük apróra, tegyük hozzá, és együtt pirítsuk picit tovább. Öntsük hozzá a húslevesalaplét, tegyük hozzá a felkockázott burgonyát, és forraljuk fel. Főzzük kb. 15 percig, amíg majdnem megpuhulnak a zöldségek.
A sajtos masszából formáljunk kis golyókat, és adjuk a leveshez. Kb. 15 perc alatt, lassú tűzön főzzük. A levest melegen, kevés apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A tűz jó szolga, de rossz mester!

eteltcsakokosan

Ételt csak okosan! foglalkozás már az általános iskolákban is

eteltcsakokosan

Reneszánszát éli a birsalma

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató