Ételtcsakokosan

Sajtgombócleves

2022. április 8.

Hozzávalók:

A sajtgombóchoz:

100 g gouda sajt, reszelve

100 g búzadara

70 g vaj, lehet margarin is

1 tojás

A leveshez:

2,5 l csirkehúslevesből készült alaplé

1 db sárgarépa

5 db burgonya

6 evőkanál olaj

1 db zöldpaprika

1 db hagyma

őrölt fekete bors

Elkészítés:

Először a sajtgombócokat készítsük el. A lereszelt sajtot keverjük el a puha vajjal, a grízzel és a felvert, egész tojással. Picit sózzuk meg, de ügyeljünk a sajt sós ízére is, nehogy túlsózzuk. Miután jól összekevertük, tegyük a masszát hűtőbe, kb. 30 percre.
A burgonyát, a sárgarépát és a hagymát tisztítsuk meg. Egy fazékban a felkockázott hagymát és a karikára vágott répát egy evőkanál olajban pirítsuk meg. A zöldpaprikát szeleteljük apróra, tegyük hozzá, és együtt pirítsuk picit tovább. Öntsük hozzá a húslevesalaplét, tegyük hozzá a felkockázott burgonyát, és forraljuk fel. Főzzük kb. 15 percig, amíg majdnem megpuhulnak a zöldségek.
A sajtos masszából formáljunk kis golyókat, és adjuk a leveshez. Kb. 15 perc alatt, lassú tűzön főzzük. A levest melegen, kevés apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Kívül belül szépít az uborka

Az uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz.
Tovább olvasom

Páratlan páros – cseresznye és meggy

Május és június nem telhet el anélkül, hogy cseresznye és meggy ne kerüljön az asztalunkra. A piacon és a kertekben nagyon sokféle fajtával találkozhatunk és nem is mindig könnyű eldönteni elsőre, hogy melyikkel van dolgunk, különösen akkor, ha a cseresznye és a meggy vérvonala keveredik.
Tovább olvasom

Related posts

A rebarbara reneszánsza

eteltcsakokosan

10 dolog, amit a citrusfélékről tudni kell

eteltcsakokosan

Áramszünet és az élelmiszer-biztonság

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató