Ételtcsakokosan

Rozmaringos csirke és kapros krumpli

2014. március 5.
rozmaringos-csirke-es-kapros-krumpli-400x300

Lassan itt van a tavasz, és megjelennek a friss fűszernövények. Két nagy kedvenc a rozmaring és a kapor, és milyen jól ki is jönnek egymással!
rozmaringos-csirke-es-kapros-krumpli-400x300
Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkemell
  • só, bors
  • 3 ág rozmaring
  • 1 adag mozzarella
  • 2 paradicsom
  • 4 db krumpli
  • 0,5 l tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • olaj

 
Elkészítése:
A csirkemellet tenyérnyi darabokra vágom, sózom, borsozom, és a friss apróra vágott rozmaringot rászórom, majd az egészet egy tepsibe teszem. Ha elég nagy a tepsink, akkor a héjában sült krumpli is elfér mellé. A 4 db krumplit nagyon alaposan megmosom, kicsit a héját át is dörzsölöm. A vizet leitatom róla, majd a tepsibe helyezem. Kevés olivaolajjal meglocsolom a húst és a krumplikat, és 200 fokon elkezdem a sütést. Amíg a húsok sülnek, addig kikeverem az öntetet a krumplira. A tejfölt sózom, borsozom, teszek bele reszelt fokhagymát, majd aprított kaprot. Az egészet jól összekeverem, és majd a kész krumplira halmozom. Szebben mutat, ha a krumplit kettévágjuk, és úgy locsoljuk meg vele. Külön praktikus, hogy egy kicsit le is hűti a forró krumplit, így gyorsabban , könnyebben fogyasztható.
Ha a hús már majdnem megsült, akkor karikára vágott mozzarellával és alaposan megmosott, karikára vágott paradicsommal dúsítom, majd pár pár percig tovább sütöm.
Remélem, a képen jól látható, hogy milyen egyszerű, mégis mutatós étel ez!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mire figyeljünk kapor vásárlásakor?

eteltcsakokosan

Miért nem fagyaszthatjuk sokáig?…

eteltcsakokosan

Pedálos vagy nem pedálos?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató