Ételtcsakokosan

Rozmaringos csirke és kapros krumpli

2014. március 5.
rozmaringos-csirke-es-kapros-krumpli-400x300

Lassan itt van a tavasz, és megjelennek a friss fűszernövények. Két nagy kedvenc a rozmaring és a kapor, és milyen jól ki is jönnek egymással!
rozmaringos-csirke-es-kapros-krumpli-400x300
Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkemell
  • só, bors
  • 3 ág rozmaring
  • 1 adag mozzarella
  • 2 paradicsom
  • 4 db krumpli
  • 0,5 l tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • olaj

 
Elkészítése:
A csirkemellet tenyérnyi darabokra vágom, sózom, borsozom, és a friss apróra vágott rozmaringot rászórom, majd az egészet egy tepsibe teszem. Ha elég nagy a tepsink, akkor a héjában sült krumpli is elfér mellé. A 4 db krumplit nagyon alaposan megmosom, kicsit a héját át is dörzsölöm. A vizet leitatom róla, majd a tepsibe helyezem. Kevés olivaolajjal meglocsolom a húst és a krumplikat, és 200 fokon elkezdem a sütést. Amíg a húsok sülnek, addig kikeverem az öntetet a krumplira. A tejfölt sózom, borsozom, teszek bele reszelt fokhagymát, majd aprított kaprot. Az egészet jól összekeverem, és majd a kész krumplira halmozom. Szebben mutat, ha a krumplit kettévágjuk, és úgy locsoljuk meg vele. Külön praktikus, hogy egy kicsit le is hűti a forró krumplit, így gyorsabban , könnyebben fogyasztható.
Ha a hús már majdnem megsült, akkor karikára vágott mozzarellával és alaposan megmosott, karikára vágott paradicsommal dúsítom, majd pár pár percig tovább sütöm.
Remélem, a képen jól látható, hogy milyen egyszerű, mégis mutatós étel ez!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Milyen növényi "tejek" közül válogathatunk?

eteltcsakokosan

Mire tegyük a kanalat, fakanalat?

eteltcsakokosan

Miért nem szabad újra lefagyasztani a felengedett élelmiszereket?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató