Lassan itt van a tavasz, és megjelennek a friss fűszernövények. Két nagy kedvenc a rozmaring és a kapor, és milyen jól ki is jönnek egymással!
Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell
- só, bors
- 3 ág rozmaring
- 1 adag mozzarella
- 2 paradicsom
- 4 db krumpli
- 0,5 l tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- kapor
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet tenyérnyi darabokra vágom, sózom, borsozom, és a friss apróra vágott rozmaringot rászórom, majd az egészet egy tepsibe teszem. Ha elég nagy a tepsink, akkor a héjában sült krumpli is elfér mellé. A 4 db krumplit nagyon alaposan megmosom, kicsit a héját át is dörzsölöm. A vizet leitatom róla, majd a tepsibe helyezem. Kevés olivaolajjal meglocsolom a húst és a krumplikat, és 200 fokon elkezdem a sütést. Amíg a húsok sülnek, addig kikeverem az öntetet a krumplira. A tejfölt sózom, borsozom, teszek bele reszelt fokhagymát, majd aprított kaprot. Az egészet jól összekeverem, és majd a kész krumplira halmozom. Szebben mutat, ha a krumplit kettévágjuk, és úgy locsoljuk meg vele. Külön praktikus, hogy egy kicsit le is hűti a forró krumplit, így gyorsabban , könnyebben fogyasztható.
Ha a hús már majdnem megsült, akkor karikára vágott mozzarellával és alaposan megmosott, karikára vágott paradicsommal dúsítom, majd pár pár percig tovább sütöm.
Remélem, a képen jól látható, hogy milyen egyszerű, mégis mutatós étel ez!