Ételtcsakokosan

Rátesy-féle mézeskalács

2017. január 13.

100_5912Karácsonyra mézeskaláccsal készültünk, melyet 4 éves Rozi lányom nagy örömmel szaggatott, a hagyományos formákon kívül a saját csibés, pingvines és cicás szaggatóit is felhasználva 🙂 A sütögetést jobban élvezte, mint az eredmény elfogyasztását, ugyanis a mézet magában szereti a legjobban 🙂 A család többi tagja viszont szívesen falatozott a mézes puszedlire emlékeztető mézeskalácsokból, melynek receptje a következő:

Hozzávalók:100_5987

  • 50 dkg liszt,
  • 15 dkg porcukor,
  • 15 dkg puha margarin,
  • 25 dkg méz,
  • 1 tojás,
  • 1 tk szódabikarbóna,
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék vagy 1 tk fahéjat és 1 tk őrölt szegfűszeg

Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk, azonnal szaggathatjuk. Ne túl vastagra nyújtsuk, mert megdagad a sütésnél. 180 fokon süssük, előmelegített sütőben, ne túl sötétre.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 dolog… Amit a kölesről tudni kell

eteltcsakokosan

E-számok: tudod, miért vannak?

eteltcsakokosan

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok otthoni ételkészítéshez

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató