Karácsonyra mézeskaláccsal készültünk, melyet 4 éves Rozi lányom nagy örömmel szaggatott, a hagyományos formákon kívül a saját csibés, pingvines és cicás szaggatóit is felhasználva 🙂 A sütögetést jobban élvezte, mint az eredmény elfogyasztását, ugyanis a mézet magában szereti a legjobban 🙂 A család többi tagja viszont szívesen falatozott a mézes puszedlire emlékeztető mézeskalácsokból, melynek receptje a következő:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 15 dkg porcukor,
- 15 dkg puha margarin,
- 25 dkg méz,
- 1 tojás,
- 1 tk szódabikarbóna,
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék vagy 1 tk fahéjat és 1 tk őrölt szegfűszeg
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, azonnal szaggathatjuk. Ne túl vastagra nyújtsuk, mert megdagad a sütésnél. 180 fokon süssük, előmelegített sütőben, ne túl sötétre.