Ételtcsakokosan

Rátesy-féle mézeskalács

2017. január 13.

100_5912Karácsonyra mézeskaláccsal készültünk, melyet 4 éves Rozi lányom nagy örömmel szaggatott, a hagyományos formákon kívül a saját csibés, pingvines és cicás szaggatóit is felhasználva 🙂 A sütögetést jobban élvezte, mint az eredmény elfogyasztását, ugyanis a mézet magában szereti a legjobban 🙂 A család többi tagja viszont szívesen falatozott a mézes puszedlire emlékeztető mézeskalácsokból, melynek receptje a következő:

Hozzávalók:100_5987

  • 50 dkg liszt,
  • 15 dkg porcukor,
  • 15 dkg puha margarin,
  • 25 dkg méz,
  • 1 tojás,
  • 1 tk szódabikarbóna,
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék vagy 1 tk fahéjat és 1 tk őrölt szegfűszeg

Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk, azonnal szaggathatjuk. Ne túl vastagra nyújtsuk, mert megdagad a sütésnél. 180 fokon süssük, előmelegített sütőben, ne túl sötétre.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Hogy lehetséges importálni?…

eteltcsakokosan

Az ivóvizes palackunkat is ki kell tisztítani!

eteltcsakokosan

Hogyan készítsük fel a kamránkat egy veszélyhelyzetre?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató