Miért nem fagyaszthatók a fűszerezett húsok sokáig?
A fagyasztás során is zajlanak mikrobiológiai folyamatok, csak lényegesen lassabban, mint a hűtött, 0-+7C0-on tárolt húsok esetében. A fűszerek is tartalmaznak mikrobákat, a húsok is. A fűszerezett húsok tehát fokozott élelmiszer-biztonsági kockázatot jelenthetnek, ezért szigorúbb mikrobiológiai határértékek vonatkoznak rájuk, mint a friss húsokra. Ezért határoznak meg az élelmiszer előállítók a fagyasztott, fűszerezett termékeikre rövidebb fogyaszthatósági időt.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom