Ételtcsakokosan

Miért nem fagyaszthatjuk sokáig?…

2021. április 1.

Miért nem fagyaszthatók a fűszerezett húsok sokáig?

A fagyasztás során is zajlanak mikrobiológiai folyamatok, csak lényegesen lassabban, mint a hűtött, 0-+7C0-on tárolt húsok esetében. A fűszerek is tartalmaznak mikrobákat, a húsok is. A fűszerezett húsok tehát fokozott élelmiszer-biztonsági kockázatot jelenthetnek, ezért szigorúbb mikrobiológiai határértékek vonatkoznak rájuk, mint a friss húsokra. Ezért határoznak meg az élelmiszer előállítók a fagyasztott, fűszerezett termékeikre rövidebb fogyaszthatósági időt.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 dolog… amit a paradicsomról tudni kell

eteltcsakokosan

Mivel szeleteled a kenyeret?

eteltcsakokosan

Vitaminhiány tünetei

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató