Ételtcsakokosan

Rántott hal majonézes burgonyasalátával

2013. június 10.
Rantotthal_72-400x266

Rantotthal_72-400x266
Hozzávalók:
filézett tengeri hal

A páchoz:
1 pohár natúr joghurt
2 gerezd zúzott fokhagyma
A panírhoz:
1 bögre kukoricás kenyérmorzsa vagy tetszés szerinti durvább zsemlemorzsa, liszt és tojás
napraforgóolaj a sütéshez
A majonézes burgonyasalátához:
60 dkg krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
3 teáskanál só
2 evőkanál ecet
Az öntethez:
2,5 dl tejföl
3 evőkanál majonéz
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál cukor
1 evőkanál mustár
1 késhegynyi fehérbors
só, ízlés szerint (kb. fél mokkáskanálnyi)
Elkészítés:
Elsőként elkésztjük a burgonyasalátát. Sós vízben feltesszük főni héjastól az alaposan megmosott krumplit.
Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk, valamint 1 liter vizet
1 teáskanálnyi sóval és az ecettel felforralunk és a hagymát ebbe a lébe tesszük abálódni, amíg üveges lesz.
A megfőtt krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk. Ezután az ecetes lével leöntjük még melegen, és kb. 20 percig állni hagyjuk, majd megvárjuk, amíg kihűl. Ez alatt elkészítjük rá az öntetet: a tejfölbe belekeverjük a majonézt, mustárt, cukrot, citromlevet, borsot és a sót. Majd a kihűlt krumplit az öntettel lazán összekeverjük.
A halszeleteket megszórjuk sóval. A joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, beleforgatjuk a halszeleteket, és 10 percig pácoljuk lefedve.
A joghurtos halat kukoricás kenyérmorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet, megbízható beszerzési forrás.
  • Ellenőrizzük felhasználás előtt az alapanyagok minőség-megőrzési idejét.
  • A mirelit termékek esetében, mint a filézett hal is, fontos, hogy a hazaszállítás hűtőtáskában történjen, ugyanis e termékek meglepően gyorsan felengednek, újrafagyasztásuk csökkenti a minőség-megőrzési időt, ezáltal pedig a biztonságos felhasználást.
  • Természetesen fontos az is, hogy a mirelit termékeket mindig a csomagoláson jelölt hőmérsékleten tároljuk!
  • Felhasználás előtt néhány órával hűtőben kezdjük meg a kiolvasztást, a halszeletek alá ne felejtsünk el olyan tálcát tenni, ami felfogja az olvadáskor képződő levet, hogy a kicsurgó lé ne fertőzzön más élelmiszereket!
  • Panírozáskor tapintással győződjünk meg arról, hogy a halszeletek valóban teljesen kiolvadtak-e! Ha fagyos részek maradnak, azok nem sülnek át, megbetegedést okozhatnak.
  • Olajban sütéskor figyeljünk rá, hogy az olaj hőmérséklete ne lépje túl a 170-180˚C-ot, mert e fölött a sültbe bejutó, rákkeltő anyagok keletkezhetnek.
  • A burgonyát nagyon alaposan mossuk meg a főzés előtt.
  • A majonéz öntet elkészítése az üzletben kapható, kész majonézből sokkal biztonságosabb, mint a nyers tojást tartalmazó öntet, ezért ajánlatos ebből elkészíteni.
  • A kisütött hal azonnal fogyasztandó, ne tároljuk! A majonézes burgonyát is lehetőleg rövid időn belül fogyasszuk el hűtve tárolás mellett!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Még elvethetjük…

eteltcsakokosan

Hogy lehetséges importálni?…

eteltcsakokosan

Készítsünk rózsalekvárt!

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató