Ételtcsakokosan

Felhasználható még?…

2020. április 2.
olvker.jpg

Papírdobozos tengeri sót vettem. Az egyébként száraz kamrámban-vagy már a boltban megszívta magát nedvességgel-mintha belocsoltam volna. Felhasználható még?

A só nedvszívó (vízmegkötő) tulajdonságú, felveszi a környezetből a nedvességet. Amennyiben biztos benne, hogy a nedvesedés nem valamilyen szennyező anyag (pl. vegyszer) ráömlése miatt történt, nyugodtan felhasználhatja. A sót lezárva, fénytől, hőtől védve érdemes tárolni.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

„Újhullámos mézeskalácsosnak tartom magamat”

eteltcsakokosan

Megéri vagy kidobott pénz?…

eteltcsakokosan

Több mint 600 millió adag élelmiszert pazarolunk

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató