Papírdobozos tengeri sót vettem. Az egyébként száraz kamrámban-vagy már a boltban megszívta magát nedvességgel-mintha belocsoltam volna. Felhasználható még?
A só nedvszívó (vízmegkötő) tulajdonságú, felveszi a környezetből a nedvességet. Amennyiben biztos benne, hogy a nedvesedés nem valamilyen szennyező anyag (pl. vegyszer) ráömlése miatt történt, nyugodtan felhasználhatja. A sót lezárva, fénytől, hőtől védve érdemes tárolni.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom