Ételtcsakokosan

RÁCPONTY

2013. december 19.

HOZZÁVALÓK 4 FŐRE:

  •  1 kg 20 dkg pontyfilé,
  • 20 dkg füstölt szalonna vékony szeletekre vágva,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 3 db tv paprika,
  • 2 db paradicsom,
  • 6 dl tejföl,
  • 1 kg előfőzött burgonya,
  • 5 dkg liszt,
  • 0,5 dl olaj,
  • fűszerpaprika, só, erős paprika ízlés szerint,
  • 1 tk. őrölt kömény,
  • 1 gerezd fokhagyma

ELKÉSZÍTÉS:

A filézett pontyszeleteket beirdaljuk, besózzuk, majd szép pirosra elősütjük, utána meghintjük pirospaprikával/erős paprikával, valamint köménnyel, baconbe tekerjük, majd félretesszük. Egy tepsit kikenünk vékonyan olajjal, alulra tesszük a pár szelet szalonnát, erre fektetjük a felkarikázott, előfőzött burgonya felét, amit előzőleg már megsóztunk és borsoztunk ízlés szerint. Ezután beborítjuk a krumplit karikákra vágott vöröshagymával, tv paprikával és paradicsommal, majd a tetejére helyezzük az elősütött baconbe tekert pontyszeleteket, és befedjük a maradék krumplival, amit ismét sózunk, borsozunk. Végül a rácpontyra ráöntjük a liszttel elkevert tejfölt, és 180 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Élelmiszer-biztonsági tanács:

Ha a pontyot feldolgozva, fagyasztott termékként vásároljuk, ügyeljünk rá, hogy nem olvadt-e ki már korábban, hazaszállításnál is tartsuk fent a szükséges hőmérsékletet hűtőtáskában való szállítással. Felhasználás előtt hűtőben olvasszuk ki! Ha otthon dolgozzuk fel a halat, különösen figyeljünk a feldolgozás megfelelő körülményeire! A halas ételeket azonnal fogyasszuk el, ne tároljuk!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ne kísérletezz a gombákkal!

eteltcsakokosan

Édesítőszerek – 2. rész

eteltcsakokosan

Szirupos ostya

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató