A sonka főzőlevét vétek lenne kiönteni. Számtalan étel alapjául szolgálgat különlegesen finom ízt adva azoknak.
A kihűlt főzőléről szedjük le a zsírt, szűrjük át, majd felhasználásig maximum 2 napig hűtőszekrényben tárolhatjuk. Amennyiben már tudjuk, hogy az elkövetkező 2 napon nem tudjuk felhasználni, akkor a leszűrt levet kisebb adagokban fagyasszuk le, így az eltarthatósága néhány héttel meghosszabbítható, a későbbiekben pedig még nagy hasznát vehetjük.
Tudtad?
A lefagyasztás előtt osszuk fel kisebb adagokra az élelmiszereket, hogy gyorsabb legyen a fagyasztási folyamat és így adott esetben mindig csak a szükséges adagot kell felolvasztani. A felolvasztott élelmiszert újrafagyasztani tilos!
A főzőlevét felhasználhatjuk levesek, főzelékek ízesítéséhez, de főzhetünk benne tojást is, melyeknek különleges ízt ad.
Akár egy komplett menüt is elkészíthetünk a sonkalé felhasználásával: