Ételtcsakokosan

A sonkalé felhasználása

2017. április 18.

A sonka főzőlevét vétek lenne kiönteni. Számtalan étel alapjául szolgálgat különlegesen finom ízt adva azoknak.

A kihűlt főzőléről szedjük le a zsírt, szűrjük át, majd felhasználásig maximum 2 napig hűtőszekrényben tárolhatjuk. Amennyiben már tudjuk, hogy az elkövetkező 2 napon nem tudjuk felhasználni, akkor a leszűrt levet kisebb adagokban fagyasszuk le, így az eltarthatósága néhány héttel meghosszabbítható, a későbbiekben pedig még nagy hasznát vehetjük.

Tudtad?

A lefagyasztás előtt osszuk fel kisebb adagokra az élelmiszereket, hogy gyorsabb legyen a fagyasztási folyamat és így adott esetben mindig csak a szükséges adagot kell felolvasztani. A felolvasztott élelmiszert újrafagyasztani tilos!

A főzőlevét felhasználhatjuk levesek, főzelékek ízesítéséhez, de főzhetünk benne tojást is, melyeknek különleges ízt ad.

Akár egy komplett menüt is elkészíthetünk a sonkalé felhasználásával:

Húsvéti tormaleves

Füstölt rakott lencse

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Válasszunk kétmillióból!

eteltcsakokosan

A smoothie

eteltcsakokosan

Rántott hús nélkül nincs lagzi?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató