Ételtcsakokosan

Puszta kézzel ne!

2022. június 13.

Szóval, senki ne nyúlkáljon puszta kézzel a kenyérhez ellenőrizendő a frissességét, hiszen ezzel máris baktériumtenyészetet telepít a ropogós, piros héjára! Gondoljunk bele, mi van, ha minden kenyeret, csak átlag 2-3 ember megtapogat? Mi pedig, minderről mit sem sejtve hazavisszük, majd jóízűen befalatozunk belőle?

Ráadásul a boltban vásárolt kenyér, mint késztermék sokszor semmilyen hőkezelésen nem esik már át, hanem egyenesen a szánkba, majd a gyomrunkba kerül. Hacsak nem lesz belőle meleg szendvics, bundás kenyér, pirítós, vagy valami komplexebb étel, semmilyen hatás nem éri, ami ezt a töméntelen baktériumot és vírust megfékezné, elpusztítaná.

De az igazán kemény tény csak most következik: tudtátok-e, hogy ez a közel, fejenként 150 féle baktérium, elfogyasztásuk estén, alapból még csak nem is okozna bajt, hacsak nincs valami egyéni érzékenység. Az igazi gond akkor kezdődik, ha olyasvalaki tapogatja végig a péksüteményt puszta kézzel, aki valamilyen kórokozó baktériumot, vagy vírust visz fel rá!

Tegye fel a kezét, aki képes ránézésre eldönteni, hogy a másik vásárló kezén van-e bármilyen bélbaktérium! Tudtátok, hogy a vizsgálatok szerint minden 4-5. ember rosszul, vagy egyáltalán nem mos kezet, miután a toalettet használta? És az ő kezükön már bizony ott vannak a fertőzni is képes baktériumok, vírusok…
NE TAPOGASSÁTOK PUSZTA KÉZZEL A PÉKSÜTEMÉNYEKET!

Kapcsolódó tartalmak


Kívül belül szépít az uborka

Az uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz.
Tovább olvasom

Páratlan páros – cseresznye és meggy

Május és június nem telhet el anélkül, hogy cseresznye és meggy ne kerüljön az asztalunkra. A piacon és a kertekben nagyon sokféle fajtával találkozhatunk és nem is mindig könnyű eldönteni elsőre, hogy melyikkel van dolgunk, különösen akkor, ha a cseresznye és a meggy vérvonala keveredik.
Tovább olvasom

Related posts

14 tipp az élelmiszerpazarlás ellen

eteltcsakokosan

Így vásárolj karácsonyra!

eteltcsakokosan

A kása újragondolva

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató