Ételtcsakokosan

Puszta kézzel ne!

2022. június 13.

Szóval, senki ne nyúlkáljon puszta kézzel a kenyérhez ellenőrizendő a frissességét, hiszen ezzel máris baktériumtenyészetet telepít a ropogós, piros héjára! Gondoljunk bele, mi van, ha minden kenyeret, csak átlag 2-3 ember megtapogat? Mi pedig, minderről mit sem sejtve hazavisszük, majd jóízűen befalatozunk belőle?

Ráadásul a boltban vásárolt kenyér, mint késztermék sokszor semmilyen hőkezelésen nem esik már át, hanem egyenesen a szánkba, majd a gyomrunkba kerül. Hacsak nem lesz belőle meleg szendvics, bundás kenyér, pirítós, vagy valami komplexebb étel, semmilyen hatás nem éri, ami ezt a töméntelen baktériumot és vírust megfékezné, elpusztítaná.

De az igazán kemény tény csak most következik: tudtátok-e, hogy ez a közel, fejenként 150 féle baktérium, elfogyasztásuk estén, alapból még csak nem is okozna bajt, hacsak nincs valami egyéni érzékenység. Az igazi gond akkor kezdődik, ha olyasvalaki tapogatja végig a péksüteményt puszta kézzel, aki valamilyen kórokozó baktériumot, vagy vírust visz fel rá!

Tegye fel a kezét, aki képes ránézésre eldönteni, hogy a másik vásárló kezén van-e bármilyen bélbaktérium! Tudtátok, hogy a vizsgálatok szerint minden 4-5. ember rosszul, vagy egyáltalán nem mos kezet, miután a toalettet használta? És az ő kezükön már bizony ott vannak a fertőzni is képes baktériumok, vírusok…
NE TAPOGASSÁTOK PUSZTA KÉZZEL A PÉKSÜTEMÉNYEKET!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Hűsítő, édes nyár

eteltcsakokosan

Lisztek és tulajdonságaik

eteltcsakokosan

Mindent az almaecetről

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató