Ha hétvégén kirándulni, piknikezni mentek, készítsétek el ezt nagyon egyszerű, de annál finomabb és egészségesebb kekszet.
Hozzávalók:
- 160 g zabpehely
- 160 g teljes kiőrlésű liszt
- 160 g darált dió
- 2 ek. holland kakaópor
- 2 tk. sütőpor
- 2 kk. őrölt fahéj
- egy nagy csipet só
- 150 g eritrit
- 200 g puha vaj
- 2 tojás
- 50 g csokicsepp
Az összes hozzávalót kimérjük egy keverőtálba, és összegyúrjuk. Legalább félórára hűtőbe tesszük.
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A tésztából nagyobb diónyi gombócokat csípünk le, ezeket a tenyerünkkel kilapítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után fémdobozban tároljuk.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre: