Ételtcsakokosan

Csokis zabpelyhes keksz

2017. május 26.

Ha hétvégén kirándulni, piknikezni mentek, készítsétek el ezt nagyon egyszerű, de annál finomabb és egészségesebb kekszet.
pastries-756601_640
Hozzávalók:

  • 160 g zabpehely
  • 160 g teljes kiőrlésű liszt
  • 160 g darált dió
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 2 tk. sütőpor
  • 2 kk. őrölt fahéj
  • egy nagy csipet só
  • 150 g eritrit
  • 200 g puha vaj
  • 2 tojás
  • 50 g csokicsepp

Az összes hozzávalót kimérjük egy keverőtálba, és összegyúrjuk. Legalább félórára hűtőbe tesszük.
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A tésztából nagyobb diónyi gombócokat csípünk le, ezeket a tenyerünkkel kilapítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után fémdobozban tároljuk.
 
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ne dobd ki a kávézaccot!

eteltcsakokosan

Milyen engedélyek szükségesek?…

eteltcsakokosan

Biztonság – forró napokon is

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató