Garantáltan színezék és adalékmentes receptet kaptunk a sóskúti Dimbes-Dombos Óvoda Katica csoportjából, melybe 3-6 éves gyermekek járnak. A pillecukor készítéséről képeket is kaptunk!
Hozzávalók
- 1 csomag zselatin (20 g)
- 6 evőkanál víz
- 4 evőkanál méz
- 30 dkg kristálycukor
- 1 dl víz
- hempergetéshez étkezési keményítő és porcukor keveréke
- pici olaj
- sütőpapír
Elkészítése
Egy tálban egy csomag zselatint elkeverünk 6 evőkanál vízzel. Amíg ez megduzzad egy tűzálló tálban összekeverjük a 30 dkg cukrot, az 1 dl vizet a 4 evőkanál mézzel és szirupot főzünk belőle. Forrástól számított 4-5 percig főzzük. Ezután apránként hozzákeverjük a szirupot a zselatinhoz, csomómentesre keverve. Ezután elektromos habverővel addig verjük, míg fehér sűrű habot nem kapunk.
Kibélelünk egy kb. 30x30cm-es edényt vagy dobozt sütőpapírral, melyet olajjal bekenünk. Erre öntjük rá a habot. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap egy kiolajozott sütőpapírra borítjuk, a tetejét szita segítségével beszórjuk a keményítő és porcukor keverékkel. Felkockázzuk, vagy kiszaggatjuk, majd meghempergetjük a keményítős porcukorban.
Jó étvágyat!