Ételtcsakokosan

Pihenjünk aktívan!

2014. július 18.
szunyogriaszto-insect-346249_640-400x341

Az év hosszú, a szabadság rövid. Fontos, hogy mivel töltjük: az otthoni kirakatok helyett talán a külföldi kirakatokat böngészgetjük és szörfölünk… a tévé-csatornák közt? Vagy igazi vízre szállunk?
Ízlésünk és anyagi lehetőségeink függvényében nagyon sok lehetőség áll előttünk, ha kifejezetten sok mozgással, vándorlással, utazással járó kikapcsolódást szeretnénk. Ha baráti társasággal indulunk, mások az igényeink, mint amikor nagycsaláddal vagy a párunkkal „vágunk neki” a pihenésnek.
A vízitúra, a biciklitúra, a gyalogos kirándulás is jó választás lehet ilyenkor. Közös jellemzőjük, hogy egy kicsit nomádabb életvitelt követelnek tőlünk, mint amelyet általában megszoktunk… Egy több napos, több hetes utazás talán nagyobb előkészületeket kíván. Persze vannak, akik a tervezgetésben szinte elfáradnak, és inkább a spontán akciókat kedvelik, mások pedig az apró részletességgel kidolgozott útiterv hívei.
Egy biztos, hogy a sportos, aktív pihenés jól feltöltheti az embert, testi-lelki értelemben egyaránt, hiszen nem a teljesítménykényszer, hanem a kötetlen együttlét, a hétköznapokból való kiszakadás, lazítás a lényeg. A városi betondzsungelben élő felnőttnek és gyereknek is nagy élmény lehet például, ha sátorban ébred, s nem az autók, hanem a madarak „zajára”. szunyogriaszto-insect-346249_640-400x341
És akkor jöjjön egy hasznos szúnyogriasztó spray házilag elkészítve:
• 1 rész vodka (lehet gyógyszertári alkohol is)
• 5 rész aromavíz (rózsa, narancsvirág, borsmenta, kamilla)
• 30 csepp illóolaj – citrom, levendula, menta mondjuk (ezek arányát keverhetjük ízlésünk szerint)
Ez tökéletes lesz nyári melegben testpermetnek is. Ha 1-2 napot állni hagyjuk a permetet, akkor az illatok jobban összeérnek, még kellemesebb hatást adva ezzel a használatkor. Érdemes hűvös helyen, akár hűtőben is tartani.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Karantén kutatást indít a Nébih

eteltcsakokosan

Figyeljünk a környezettudatosságra a konyhában is!

Nagy-RicsoyN

Vízzel-lélekkel

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató