Bodó Petike Mezőgyánról küldött egy ínycsiklandó édesség receptet, amit ügyesen elkészített. Íme az eredmény!
Túrógombóc
Hozzávalók:
- 14dkg búzadara
- 3 db tojás
- csipetnyi só
- 3 evőkanál cukor
- 50 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
Villával áttörjük a krémes állagú tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 3-4 órát.
3-4 óra múlva 2 evőkanál lisztet gyúrunk még hozzá, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Akkor jó, ha a gombóc feljön a víz felszínére.
A zsemlemorzsát ekkor megpirítjuk az olajon szép arany barnára, és a kiszedett, gombócokat belehempergetjük.
Tálalás: ízlés szerint tejföllel és porcukorral.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:
- Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök, megbízható beszerzési forrás.
- Friss tojást használjatok minden esetben.
- Figyeljetek a tejtermékek fogyaszthatósági idejére.
- A maradékot minél előbb hűtsétek le és tegyétek hűtőbe.
- A hűtve tárolt készételeket fogyasztás előtt alaposan melegítsük át, csak azután fogyasszátok el!