Ételtcsakokosan

Petike túrógombóca

2016. szeptember 1.

Bodó Petike Mezőgyánról küldött egy ínycsiklandó édesség receptet, amit ügyesen elkészített. Íme az eredmény!
Túrógombóc14215505_1150162318384881_1746156333_o
Hozzávalók:

  • 14dkg búzadara
  • 3 db tojás
  • csipetnyi só
  • 3 evőkanál cukor
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítése:
Villával áttörjük a krémes állagú tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 3-4 órát.
3-4 óra múlva 2 evőkanál lisztet gyúrunk  még hozzá, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Akkor jó, ha a gombóc feljön a víz felszínére.
A zsemlemorzsát ekkor megpirítjuk az olajon szép arany barnára, és a kiszedett, gombócokat belehempergetjük.
Tálalás: ízlés szerint tejföllel és porcukorral.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök, megbízható beszerzési forrás.
  • Friss tojást használjatok minden esetben.
  • Figyeljetek a tejtermékek fogyaszthatósági idejére.
  • A maradékot minél előbb hűtsétek le és tegyétek hűtőbe.
  • A hűtve tárolt készételeket fogyasztás előtt alaposan melegítsük át, csak azután fogyasszátok el!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mi a különbség az élelmiszer-fertőzés és az élelmiszer-mérgezés között?

eteltcsakokosan

Mi alapján állapítják meg… ?

eteltcsakokosan

Nyáron is biztonságosan

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató