Hozzávalók:
a bögre 2,5 dl-es
- 8 bögre finomliszt
- 1.5 bögre cukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, vagy ha valaki allergiás a fahéjra akkor helyettesíthető szegfűszeg+ánizs keverékével
- 30 dkg margarin, vagy vaj (az öcsim tejallergiás, így tejmentessel helyettesítettem)
- 1 bögre méz
- 3 db tojás
A cukrot, mézet, vajat (kicsit megolvasztva), és a tojást előbb keverőgéppel jó habosra keverem. A lisztet átszitálom és hozzá keverem a szódabikarbónát és az őrölt fűszereket. Ezután a tojásos keverékkel együtt jól összegyúrom, majd 15-20 percig pihentetem hűvös helyen. Fél cm vastagra kell nyújtani és formákkal kiszaggatni. A sütésre vigyázni kell, mert hamar megsül és akkor kemény lesz. 180 fokos előmelegített sütőben 8-10 percig sütöttem. Hosszú ideig puha marad, és rögtön fogyasztható.