Ételtcsakokosan

Péteri Virág mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:PéteriVirág9éves
a bögre 2,5 dl-es

  • 8 bögre finomliszt
  • 1.5 bögre cukor
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, vagy ha valaki allergiás a fahéjra akkor helyettesíthető szegfűszeg+ánizs keverékével
  • 30 dkg margarin, vagy vaj (az öcsim tejallergiás, így tejmentessel helyettesítettem)
  • 1 bögre méz
  • 3 db tojás

A cukrot, mézet, vajat (kicsit megolvasztva), és a tojást előbb keverőgéppel jó habosra keverem. A lisztet átszitálom és hozzá keverem a szódabikarbónát és az őrölt fűszereket. Ezután a tojásos keverékkel együtt jól összegyúrom, majd 15-20 percig pihentetem hűvös helyen. Fél cm vastagra kell nyújtani és formákkal kiszaggatni. A sütésre vigyázni kell, mert hamar megsül és akkor kemény lesz. 180 fokos előmelegített sütőben  8-10 percig sütöttem. Hosszú ideig puha marad, és rögtön fogyasztható.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Tavaly lejárt használható még? …

eteltcsakokosan

Minden, amit az élelmiszer-biztonságról tudni kell

eteltcsakokosan

Piacon is biztonságosan

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató