Ételtcsakokosan

Péteri Virág mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:PéteriVirág9éves
a bögre 2,5 dl-es

  • 8 bögre finomliszt
  • 1.5 bögre cukor
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, vagy ha valaki allergiás a fahéjra akkor helyettesíthető szegfűszeg+ánizs keverékével
  • 30 dkg margarin, vagy vaj (az öcsim tejallergiás, így tejmentessel helyettesítettem)
  • 1 bögre méz
  • 3 db tojás

A cukrot, mézet, vajat (kicsit megolvasztva), és a tojást előbb keverőgéppel jó habosra keverem. A lisztet átszitálom és hozzá keverem a szódabikarbónát és az őrölt fűszereket. Ezután a tojásos keverékkel együtt jól összegyúrom, majd 15-20 percig pihentetem hűvös helyen. Fél cm vastagra kell nyújtani és formákkal kiszaggatni. A sütésre vigyázni kell, mert hamar megsül és akkor kemény lesz. 180 fokos előmelegített sütőben  8-10 percig sütöttem. Hosszú ideig puha marad, és rögtön fogyasztható.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mielőtt elindulunk nyaralni!

eteltcsakokosan

Egy könnyű epres recept

eteltcsakokosan

Grépfrút

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató