Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
65 dkg zöldbab (lehet mirelit is)
15 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
15 dkg burgonya
kis csokor kapor
kis csokor petrezselyemzöld
200 ml tejföl
pirospaprika, ízlés szerint
őrölt fekete bors, ízlés szerint
1 evőkanál liszt
1 liter alaplé (lehet leveskockából is)
1 evőkanál étolaj
1 kávéskanál ecet
3 evőkanál csipetke, levesbetét
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk apróra, és az olajon dinszteljük meg. Szórjuk meg pirospaprikával, és tegyük rá a felkockázott csirkemellet. Fehéredésig pirítsuk. Adjuk hozzá a zöldbabot, öntsük fel vízzel, és fedővel letakarva, kis lángon hagyjuk párolódni pár percig. Tegyük bele a felkarikázott zöldségeket, majd öntsük fel az alaplével. Ha szükséges, ízesítsük sóval, borssal. Kb. fél órán át, kis lángon főzzük. Adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, és a csipetkét is. Így még kb. 8 percig főzzük. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük el, majd habarjuk be vele a levest. Amikor újraforr, szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet, kaprot, ízlés szerint az ecetet is öntsük bele. 1-2 perc forralás után tálalhatjuk.