Ételtcsakokosan

Palócleves csirkemellből

2022. április 8.

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell

1 közepes fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

65 dkg zöldbab (lehet mirelit is)

15 dkg sárgarépa

15 dkg fehérrépa

15 dkg burgonya

kis csokor kapor

kis csokor petrezselyemzöld

200 ml tejföl

pirospaprika, ízlés szerint

őrölt fekete bors, ízlés szerint

1 evőkanál liszt

1 liter alaplé (lehet leveskockából is)

1 evőkanál étolaj

1 kávéskanál ecet

3 evőkanál csipetke, levesbetét

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk apróra, és az olajon dinszteljük meg. Szórjuk meg pirospaprikával, és tegyük rá a felkockázott csirkemellet. Fehéredésig pirítsuk. Adjuk hozzá a zöldbabot, öntsük fel vízzel, és fedővel letakarva, kis lángon hagyjuk párolódni pár percig. Tegyük bele a felkarikázott zöldségeket, majd öntsük fel az alaplével. Ha szükséges, ízesítsük sóval, borssal. Kb. fél órán át, kis lángon főzzük. Adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, és a csipetkét is. Így még kb. 8 percig főzzük. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük el, majd habarjuk be vele a levest. Amikor újraforr, szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet, kaprot, ízlés szerint az ecetet is öntsük bele. 1-2 perc forralás után tálalhatjuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Rendelkezik tartósító hatással?…

eteltcsakokosan

Megehető még…?

eteltcsakokosan

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató