Ételtcsakokosan

Hogyan válasszunk bevásárló alkalmatosságot?

2016. szeptember 16.

A fiatalok is egyre gyakrabban járnak piacra, illetve tudatosan maguk készítik ételeiket és így gyakran mennek nagybevásárlásra. De miben érdemes vásárolni, mi a legjobb eszköz a vásárolt áru hazavitelére, ha nincs autónk?
Előre leszögezzük, hogy mindegy miben vásárolunk, de mindenképpen figyeljünk oda a termékek elrendezésére, a sorrendre, ahogy egymásra rakodunk és az élelmiszerek elkülönítésére. Minden élelmiszert külön zacskózzunk be, a dobozos, keményebb termékeket rakjuk alulra, míg a puhábbakat a tetejére. Élelmiszert tegyük külön a vegyszerektől ( pl. tisztító és mosogatószerektől) valamint gyógyszerektől. Már a vásárlásnál figyeljünk az elkülönítésre, vagyis nyers hús és tojás ne érintkezzen zöldséggel vagy gyümölcssel, ezáltal megelőzve a keresztszennyeződést! Pár tipp az elrendezéshez: Miben vigyem haza?
Lássuk mibe pakolhatunk!
bevásárlás
Gurulós bevásárlótáska
Már nem ciki a fiatalabb generáció tagjainak sem a gurulós bevásárlókocsi, mivel valóban praktikus megoldás és divatos külsejű darabok színes választékából választhatunk.
Mikre figyeljünk választáskor?
A mérete a vásárlási szokásainkon múlik, ne vegyünk túl nagy táskát, mivel ha nem töltjük meg, csak a helyet foglalja a tömegközlekedési eszközökön. A sok méretből könnyen kiválaszthatjuk a megfelelő magasságú és térfogatú táskát.
Arra is figyeljünk, hogy kemény legyen a táska alja, a kerekei nagyobb méretűek és erős műanyagból készüljenek. Nézzük meg alulról is, hogy a kerekhez elég erős keresztrúd tartozik-e. Nem könnyíti meg a dolgunkat, ha nyeklik-nyaklik a táska. Ezért sem ajánljuk az összehajtható fajtákat, amiknek nagyon kicsi a kerekük.
Kosár
Fonott, thermo, összecsukható és rengeteg mintájú kosár közül választhatunk, mostanában ez is újra divatba jött. Lényeg, hogy erős legyen a kosár váza és megtartsa a termékek, élelmiszerek súlyát. Legyen kényelmes a fogása, hiszen nehéz dolgokat fogunk cipelni benne és lehetőleg könnyen tisztítható anyagból legyenek. A kosáron belül is figyeljünk az elkülönítésre, külön szatyorba tegyük a dolgokat és csak úgy tegyük a kosárba.
Bevásárlószatyor
Törekedjünk a tartós termékek vásárlására, összecsukható újrahasznosított zacskókat szerezzünk be és mindig legyenek nálunk, így nem kell a boltban minden bevásárlásnál nejlonzacskót vennünk. Ezzel a környezetszennyezést is csökkenthetjük!
Jó tanácsunk, hogy különböző színű zacskókkal menjünk vásárolni és különítsük el a különböző élelmiszereket. Külön zacskóban legyenek a zöldségek és gyümölcsök, egy másikban a nyers húsok, egy harmadikban a péksütemények és előrecsomagolt élelmiszerek. Gyakran mossuk ki ezeket a zacskókat!
Hűtőtáska
Főleg nyáron legyen nálunk hűtőtáska és a fagyasztott, valamint a hűtést igénylő élelmiszereket ebbe tegyük, hogy a hőségben ne olvadjanak ki amíg hazaérünk. Ugyanis a felengedett élelmiszer visszafagyasztása élelmiszer-biztonsági okokból nem ajánlott!
Végül: pár tipp az elrendezéshez
Kapcsolódó anyagok:

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 dolog… amit a meggyről tudni kell

eteltcsakokosan

Tortilla recept Bernáth Józseftől

eteltcsakokosan

Tárolt almánk puhulni, esetleg barnulni kezdett? Ne váljunk meg tőle egyből!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató