Ételtcsakokosan

Hogyan válasszunk bevásárló alkalmatosságot?

2016. szeptember 16.

A fiatalok is egyre gyakrabban járnak piacra, illetve tudatosan maguk készítik ételeiket és így gyakran mennek nagybevásárlásra. De miben érdemes vásárolni, mi a legjobb eszköz a vásárolt áru hazavitelére, ha nincs autónk?
Előre leszögezzük, hogy mindegy miben vásárolunk, de mindenképpen figyeljünk oda a termékek elrendezésére, a sorrendre, ahogy egymásra rakodunk és az élelmiszerek elkülönítésére. Minden élelmiszert külön zacskózzunk be, a dobozos, keményebb termékeket rakjuk alulra, míg a puhábbakat a tetejére. Élelmiszert tegyük külön a vegyszerektől ( pl. tisztító és mosogatószerektől) valamint gyógyszerektől. Már a vásárlásnál figyeljünk az elkülönítésre, vagyis nyers hús és tojás ne érintkezzen zöldséggel vagy gyümölcssel, ezáltal megelőzve a keresztszennyeződést! Pár tipp az elrendezéshez: Miben vigyem haza?
Lássuk mibe pakolhatunk!
bevásárlás
Gurulós bevásárlótáska
Már nem ciki a fiatalabb generáció tagjainak sem a gurulós bevásárlókocsi, mivel valóban praktikus megoldás és divatos külsejű darabok színes választékából választhatunk.
Mikre figyeljünk választáskor?
A mérete a vásárlási szokásainkon múlik, ne vegyünk túl nagy táskát, mivel ha nem töltjük meg, csak a helyet foglalja a tömegközlekedési eszközökön. A sok méretből könnyen kiválaszthatjuk a megfelelő magasságú és térfogatú táskát.
Arra is figyeljünk, hogy kemény legyen a táska alja, a kerekei nagyobb méretűek és erős műanyagból készüljenek. Nézzük meg alulról is, hogy a kerekhez elég erős keresztrúd tartozik-e. Nem könnyíti meg a dolgunkat, ha nyeklik-nyaklik a táska. Ezért sem ajánljuk az összehajtható fajtákat, amiknek nagyon kicsi a kerekük.
Kosár
Fonott, thermo, összecsukható és rengeteg mintájú kosár közül választhatunk, mostanában ez is újra divatba jött. Lényeg, hogy erős legyen a kosár váza és megtartsa a termékek, élelmiszerek súlyát. Legyen kényelmes a fogása, hiszen nehéz dolgokat fogunk cipelni benne és lehetőleg könnyen tisztítható anyagból legyenek. A kosáron belül is figyeljünk az elkülönítésre, külön szatyorba tegyük a dolgokat és csak úgy tegyük a kosárba.
Bevásárlószatyor
Törekedjünk a tartós termékek vásárlására, összecsukható újrahasznosított zacskókat szerezzünk be és mindig legyenek nálunk, így nem kell a boltban minden bevásárlásnál nejlonzacskót vennünk. Ezzel a környezetszennyezést is csökkenthetjük!
Jó tanácsunk, hogy különböző színű zacskókkal menjünk vásárolni és különítsük el a különböző élelmiszereket. Külön zacskóban legyenek a zöldségek és gyümölcsök, egy másikban a nyers húsok, egy harmadikban a péksütemények és előrecsomagolt élelmiszerek. Gyakran mossuk ki ezeket a zacskókat!
Hűtőtáska
Főleg nyáron legyen nálunk hűtőtáska és a fagyasztott, valamint a hűtést igénylő élelmiszereket ebbe tegyük, hogy a hőségben ne olvadjanak ki amíg hazaérünk. Ugyanis a felengedett élelmiszer visszafagyasztása élelmiszer-biztonsági okokból nem ajánlott!
Végül: pár tipp az elrendezéshez
Kapcsolódó anyagok:

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ezekre figyelj a fagylaltárusnál!

eteltcsakokosan

12 jó tanács, házi húsfeldolgozáshoz

eteltcsakokosan

Tapas világnap

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató