Újabb hihetetlen konyhai eszközökre bukkantunk az interneten, melyeket praktikusságuk miatt mutatunk be és élelmiszerbiztonsági tanácsokkal is ellátjuk olvasóinkat. Hiszen nem minden a dizájn, a higiéniai és élelmiszerbiztonsági szabályokat is tartsuk szem előtt.
Aprítás
Gyorsabban apríthatjuk a snidlinget és más zöldfűszereket egy ilyen olló segítségével, és nem szükséges vágódeszka és kés használata sem.
Tipp: A zöldfűszereket mindig mossuk le és rázzuk szárazra. Minden használat után alaposan mossuk el a konyhai eszközeinket!
Elkülönített vágódeszkák
Nem győzzük ismételni a külön vágódeszkák használatát: nyers húst és zöldségeket, gyümölcsöket, valamint készételeket sose vágjuk azonos vágódeszkákon. Ennél a terméknél még a kések is elkülönülnek: hal, készétel, nyers hús és zöldség szerint.
Tipp: Mindig külön vágódeszkát használjuk és alaposan mossuk el használat után!
Felezett serpenyő
Külön elkészíthető a köret és a hús a két rekeszben, 1-2 fő részére ideális megoldás, így nem kell sok edényt elmosogatni. Figyelem! A serpenyő nagyon látványos, praktikusnak tűnik, de csak akkor használható, ha a két részben azonos hőfokon, azonos ideig tartó hőkezelést igénylő ételeket készítünk. Az üresen hagyott rekesz feleslegesen melegszik, zsiradék nélkül tönkre megy, de üresen pedig leég. A serpenyővel a különböző hőfokokon történő sütés nem valósítható meg.
Tipp: hőálló műanyag, szilikon vagy fa eszközöket használjunk a teflonbevonatú edényekhez. Ha megsérült a bevonat, akkor nem szabad többet használni azt az edényt, mivel mérgező anyagok kerülhetnek az ételbe.