Ételtcsakokosan

Ötletes eszközök a konyhában

2015. május 26.
ollo-400x400

Újabb hihetetlen konyhai eszközökre bukkantunk az interneten, melyeket praktikusságuk miatt mutatunk be és élelmiszerbiztonsági tanácsokkal is ellátjuk olvasóinkat. Hiszen nem minden a dizájn, a higiéniai és élelmiszerbiztonsági szabályokat is tartsuk szem előtt.

Aprításollo-400x400

Gyorsabban apríthatjuk a snidlinget és más zöldfűszereket egy ilyen olló segítségével, és nem szükséges vágódeszka és kés használata sem.

Tipp: A zöldfűszereket mindig mossuk le és rázzuk szárazra. Minden használat után alaposan mossuk el a konyhai eszközeinket!

vagodeszkak-400x400Elkülönített vágódeszkák

Nem győzzük ismételni a külön vágódeszkák használatát: nyers húst és zöldségeket, gyümölcsöket, valamint készételeket sose vágjuk azonos vágódeszkákon. Ennél a terméknél még a kések is elkülönülnek: hal, készétel, nyers hús és zöldség szerint.

Tipp: Mindig külön vágódeszkát használjuk és alaposan mossuk el használat után!

Felezett serpenyőserpenyo_felezett-400x722

Külön elkészíthető a köret és a hús a két rekeszben, 1-2 fő részére ideális megoldás, így nem kell sok edényt elmosogatni. Figyelem! A serpenyő nagyon látványos, praktikusnak tűnik, de csak akkor használható, ha a két részben azonos hőfokon, azonos ideig tartó hőkezelést igénylő ételeket készítünk. Az üresen hagyott rekesz feleslegesen melegszik, zsiradék nélkül tönkre megy, de üresen pedig leég. A serpenyővel a különböző hőfokokon történő sütés nem valósítható meg.

Tipp: hőálló műanyag, szilikon vagy fa eszközöket használjunk a teflonbevonatú edényekhez. Ha megsérült a bevonat, akkor nem szabad többet használni azt az edényt, mivel mérgező anyagok kerülhetnek az ételbe.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Reggeli ébresztő – a kakaó

eteltcsakokosan

Megkezdődtek az elődöntők

eteltcsakokosan

Hogy állapítják meg?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató