Ételtcsakokosan

Milyen adatokat tartalmaz?…

2020. június 18.
olvker-1.jpg

Általában az élelmiszereken van egy ovális embléma, hogy melyik országból származnak. Mi annak a neve és milyen adatokat tartalmaz? Például egy felvágotton ezek vannak: BG-1518008-EO.
Az ovális ún . azonosító jelölést minden állati eredetű élelmiszer csomagolásán –kivéve a kistermelők által előállított állati eredetű termékeket – Európai Uniós előírásoknak eleget téve fel kell tüntetni. A jelölés felső harmadában az ország ISO kódja, középen a létesítmény száma, alsó harmadban az Európai Unió jelölése . A példaként írt ovális jelölés egy Bulgáriai üzemből származó termék. Hazai létesítményben előállított termékek esetében a felső harmadban : HU jelölés található.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Egy tanulmány szerint a főzőműsorok nem a legjobb eszközei az élelmiszer-higiéniai szabályok bemutatásának

eteltcsakokosan

Csírák

eteltcsakokosan

Másképp süsd!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató