Ételtcsakokosan

Milyen adatokat tartalmaz?…

2020. június 18.
olvker-1.jpg

Általában az élelmiszereken van egy ovális embléma, hogy melyik országból származnak. Mi annak a neve és milyen adatokat tartalmaz? Például egy felvágotton ezek vannak: BG-1518008-EO.
Az ovális ún . azonosító jelölést minden állati eredetű élelmiszer csomagolásán –kivéve a kistermelők által előállított állati eredetű termékeket – Európai Uniós előírásoknak eleget téve fel kell tüntetni. A jelölés felső harmadában az ország ISO kódja, középen a létesítmény száma, alsó harmadban az Európai Unió jelölése . A példaként írt ovális jelölés egy Bulgáriai üzemből származó termék. Hazai létesítményben előállított termékek esetében a felső harmadban : HU jelölés található.

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

Nyár és az uborka

eteltcsakokosan

Csomagolva vagy anélkül? – 2. rész

eteltcsakokosan

Hering konzervek akadtak fenn a hatóság hálójában

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató