Ételtcsakokosan

Milyen adatokat tartalmaz?…

2020. június 18.
olvker-1.jpg

Általában az élelmiszereken van egy ovális embléma, hogy melyik országból származnak. Mi annak a neve és milyen adatokat tartalmaz? Például egy felvágotton ezek vannak: BG-1518008-EO.
Az ovális ún . azonosító jelölést minden állati eredetű élelmiszer csomagolásán –kivéve a kistermelők által előállított állati eredetű termékeket – Európai Uniós előírásoknak eleget téve fel kell tüntetni. A jelölés felső harmadában az ország ISO kódja, középen a létesítmény száma, alsó harmadban az Európai Unió jelölése . A példaként írt ovális jelölés egy Bulgáriai üzemből származó termék. Hazai létesítményben előállított termékek esetében a felső harmadban : HU jelölés található.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Bogrács, grillrács, nyárs

eteltcsakokosan

Tavaszi ropogós

eteltcsakokosan

Teázási szokások

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató