Ételtcsakokosan

Hány napig fogyasztható…?

2019. november 26.

A tej felbontás után hány napig fogyasztható? Állandóan bajban vagyok annak megállapításával, hogy már megromlott-e a tej, vagy nem.

Az élelmiszerek minőségmegőrzési és fogyaszhatósági idejét a bontatlan csomagolású termékekre állapítja meg az élelmiszer előállítója. Felbontás után azonban célszerű a terméket, így a tejet is 2-3 napon belül elfogyasztani, és addig is azokat a tárolási körülményeket betartani, amit a termék jellege megkíván.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kirándulj okosan!

eteltcsakokosan

Frissen fogyasztandó!

eteltcsakokosan

Óvodákat látogat az Ételt csak okosan

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató