A tej felbontás után hány napig fogyasztható? Állandóan bajban vagyok annak megállapításával, hogy már megromlott-e a tej, vagy nem.
Az élelmiszerek minőségmegőrzési és fogyaszhatósági idejét a bontatlan csomagolású termékekre állapítja meg az élelmiszer előállítója. Felbontás után azonban célszerű a terméket, így a tejet is 2-3 napon belül elfogyasztani, és addig is azokat a tárolási körülményeket betartani, amit a termék jellege megkíván.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom