Ételtcsakokosan

Nyárbúcsúztató party

2013. október 7.

Nagyon szeretek grillezni! Már ott kezdődik, hogy a füst illatát is imádom! Na, azért ne értsetek félre, semmi beteges vonzódás… inkább gyerekkori emlékekJ
Mindig a téli napok jutnak eszembe a füst illatáról, meg egy kedves kemence hangulata, a meleg családi légkör, egyszóval mindig jó érzést idéz bennem!
De a nyári füst egészen más! Az mindig a társaságot, a könnyedséget, a vidámságot idézi. Gyorsan és finomat főzni. Jelen lenni főzés közben is, élvezni a baráti társaságot.
Az idén nyáron azért sikerült kihasználni a jó időt, meg a kertet, és sokszor hívtunk el számunkra kedves embereket, akikkel jó beszélgetni, együtt lenni, na meg együtt enni!
De miért is kell ehhez társaság? – merült fel bennem egy hétvégi napon, amikor már kifogytam az ebédötletekből, és nagyon kívántam egy frissen sült ebédet jó kis salátával.
Mondtam is a férjemnek, hogy grillezzünk egyet, hiszen kiérdemlünk egy ilyen laza, finom délutánt kettesben a hajtós hétköznapok után!
Hamar előkerült a grillkolbász, a virsli, a jó kis házi szalonna. De volt grillezni való sajt, paradicsom, hagyma, és csomagoltam alufóliába krumplit is, amelyet a parázs mélyére dobtam. (Na, ez utóbbinál még van mit tanulni, mert a kisebbek szénné égtek – ezeket kénytelenek voltunk kidobni, a nagyobbak viszont jól átpárolódtak, így igazán finom harapnivaló lett belőlük!)
Készítettem salit is, ami még a nyári kertből maradt, vagyis még terem. Így egy zöldsaláta alapra halmoztam olívabogyót meg a kertünk koktélparadicsomjait. És jött egy rögtönzött öntet:
½ l tejföl, só, bors, fél citrom leve, kevés olívaolaj, bazsalikom, oregánó és rozmaring apróra metélve, na meg sok-sok fokhagyma. Természetesen a friss fűszereket alaposan meg kell mosni és lecsepegtetni metélés előtt, valamint a fokhagymát is tisztítását követően.
Az egészet jól összekevertem, majd összedolgoztam a salátával.
A grill húsok, sajt és zöldségek, a saláta, na meg a friss rozskenyér és egy jó minőségű egri fehér bor társaságában megállapítottuk, hogy ez nagyon jól sikerült, és többször is megszervezzük ezt a családi grill partyt!
Ez nektek is jár, próbáljátok ki! J

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Munkahelyi ebéd útja

eteltcsakokosan

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok otthoni ételkészítéshez

eteltcsakokosan

Narancsok az ünnepi asztalon

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató