Egyre több bolt, élelmiszerüzlet rendszeresít a péksütemények kiválasztásához szedőcsipeszt, de ahol nincs ilyen alkalmatosság, sima nejlon zacskó ott is van, de ha mégsem, legalább egy darab papír biztosan fellelhető!
Szóval, senki ne nyúlkáljon puszta kézzel a kenyérhez ellenőrizendő a frissességét, hiszen ezzel máris baktériumtenyészetet telepít a ropogós, piros héjára! Gondoljunk bele, mi van, ha minden kenyeret, csak átlag 2-3 ember megtapogat? Mi pedig, minderről mit sem sejtve hazavisszük, majd jóízűen befalatozunk belőle?
Ráadásul a boltban vásárolt kenyér, mint késztermék sokszor semmilyen hőkezelésen nem esik már át, hanem egyenesen a szánkba, majd a gyomrunkba kerül. Hacsak nem lesz belőle meleg szendvics, bundás kenyér, pirítós, vagy valami komplexebb étel, semmilyen hatás nem éri, ami ezt a töméntelen baktériumot és vírust megfékezné, elpusztítaná.
De az igazán kemény tény csak most következik: tudtátok-e, hogy ez a közel, fejenként 150 féle baktérium, elfogyasztásuk estén, alapból még csak nem is okozna bajt, hacsak nincs valami egyéni érzékenység. Az igazi gond akkor kezdődik, ha olyasvalaki tapogatja végig a péksüteményt puszta kézzel, aki valamilyen kórokozó baktériumot, vagy vírust visz fel rá! Tegye fel a kezét, aki képes ránézésre eldönteni, hogy a másik vásárló kezén van-e bármilyen bélbaktérium! Tudtátok, hogy a vizsgálatok szerint minden 4-5. ember rosszul, vagy egyáltalán nem mos kezet, miután a toalettet használta? És az ő kezükön már bizony ott vannak a fertőzni is képes baktériumok, vírusok…
NE TAPOGASSÁTOK PUSZTA KÉZZEL A PÉKSÜTEMÉNYEKET!
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom