Ételtcsakokosan

Nagy Attila mézeskalács receptje

2016. január 27.

Bögrés mézeskalács (rögtön puha és süthető)NagyAttila6éves
Hozzávalók:

  • 8 bögre (2,5dl-es) finomliszt
  • 1,5 bögre porcukor
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 1 bögre méz
  • 3 tojás

A száraz alapanyagokat összekeverjük egy nagy tálban. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a tojást és a mézet. Rövid kavarás után kezünkkel homogén tésztává gyúrjuk, melyet lisztezett deszkán nagyjából fél cm vastagra nyújtjuk. Formázzuk, szaggatjuk majd sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon (alul.felül sütéssel ) pontosan 10 percig sütjük. Fontos a sütési idő betartása mert csak így lesznek a figurák puhák.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Friss gyümölcs télen, mire ügyeljünk citrusfélék vásárlásakor?

eteltcsakokosan

Zöldbab mindenkor

eteltcsakokosan

Milyen engedélyek szükségesek?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató