Bögrés mézeskalács (rögtön puha és süthető)
Hozzávalók:
- 8 bögre (2,5dl-es) finomliszt
- 1,5 bögre porcukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 1 bögre méz
- 3 tojás
A száraz alapanyagokat összekeverjük egy nagy tálban. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a tojást és a mézet. Rövid kavarás után kezünkkel homogén tésztává gyúrjuk, melyet lisztezett deszkán nagyjából fél cm vastagra nyújtjuk. Formázzuk, szaggatjuk majd sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon (alul.felül sütéssel ) pontosan 10 percig sütjük. Fontos a sütési idő betartása mert csak így lesznek a figurák puhák.