Ételtcsakokosan

Mit jelent ez a mondat a szalámin?…

2020. december 10.

Mit jelent ez a mondat a szalámin? 100 g termék előállításához 114 g sertéshús felhasználásával készült?

A sertéshús fehérjét, zsírt és vizet tartalmaz , a szalámiként feldolgozott sertéshús a száradás során vizet veszít , így a fenti kérdés azt jelenti, hogy ahhoz, hogy a vásárló 100g szalámi tudjon vásárolni, ahhoz a gyártási technológiát figyelembe véve 114g sertéshúst kell felhasználnia az előállítónak.

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

Biokérdés, azaz mitől jó a bio?

eteltcsakokosan

Országos Közétkeztetési Szakácsverseny – Döntős Receptek 2013-2014

eteltcsakokosan

Új kiadványokkal segítünk

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató