Mit jelent ez a mondat a szalámin? 100 g termék előállításához 114 g sertéshús felhasználásával készült?
A sertéshús fehérjét, zsírt és vizet tartalmaz , a szalámiként feldolgozott sertéshús a száradás során vizet veszít , így a fenti kérdés azt jelenti, hogy ahhoz, hogy a vásárló 100g szalámi tudjon vásárolni, ahhoz a gyártási technológiát figyelembe véve 114g sertéshúst kell felhasználnia az előállítónak.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom