Ételtcsakokosan

Mire ügyeljünk a tojások tárolásakor?

2019. március 28.

A héjas tojást száraz, hűvös helyen (70-80% páratartalom, 2-18°C), vagy hűtőszekrényben tároljuk. A nyers héjas tojás tárolás során ne érintkezzen más élelmiszerrel, mert héján baktériumok lehetnek.

A tojásokat dobozban tartva tároljuk és ha hűtő belsejébe tegyük, ne az ajtónál lévő polcokra. A dobozon olvasható minőségmegőrzési-idő segít abban, hogy mindig kifogástalan, biztonsággal fogyasztható tojás kerüljön az asztalunkra.
A keményre főtt tojást, ha hűtőszekrényben volt tárolva, legkésőbb egy héten belül el kell fogyasztani. A nyers tojást tartalmazó ételeket ne tároljunk. Tojásos ételmaradékot mihamarabb hűtsük le és tegyük hűtőbe, mert néhány órányi szobahőmérsékleten való tárolás már veszélyes lehet. A maradék ételt fogyasztás előtt át kell forrósítani, nem elég csak meglangyosítani.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Növényi tejek

eteltcsakokosan

A tisztogató

eteltcsakokosan

A szója

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató