Ételtcsakokosan

Pár hónap múlva még jó lehet…?

2019. október 8.

A székelykáposzta meddig jó lefagyasztva? Pár hónap múlva még jó lehet?

Az eltarthatósági idő nagyban függ a lefagyasztás módjától, idejétől, valamint a lefagyasztott étel „vastagságától” A vékony rétegben (lapos dobozban) fagyasztott étel hamarabb áthűl, kevésbé károsodik a minősége. Annál jobb a lefagyasztás hatásfoka, minél alacsonyabb hőmérsékleten történik. A háztartási hűtők esetében ajánlott a fagyasztási program használata, természetesen egyszerre nem nagy mennyiségű, már előhűtött ételt érdemes fagyasztani. Tudni kell, hogy a lefagyasztás alatt az ételben a bomlási folyamatok nem állnak le, így az ételek nem tárolhatók hónapokig, évekig a minőségkárosodás miatt. Ajánlott figyelembe venni a hűtőszekrényhez mellékelt tájékoztató által jelzett időtartamokat.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 dolog, amit a gránátalmáról tudni kell

eteltcsakokosan

Fekete, fehér, tarka…

eteltcsakokosan

Kiadvánnyal a kismamákért

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató