Ételtcsakokosan

Pár hónap múlva még jó lehet…?

2019. október 8.

A székelykáposzta meddig jó lefagyasztva? Pár hónap múlva még jó lehet?

Az eltarthatósági idő nagyban függ a lefagyasztás módjától, idejétől, valamint a lefagyasztott étel „vastagságától” A vékony rétegben (lapos dobozban) fagyasztott étel hamarabb áthűl, kevésbé károsodik a minősége. Annál jobb a lefagyasztás hatásfoka, minél alacsonyabb hőmérsékleten történik. A háztartási hűtők esetében ajánlott a fagyasztási program használata, természetesen egyszerre nem nagy mennyiségű, már előhűtött ételt érdemes fagyasztani. Tudni kell, hogy a lefagyasztás alatt az ételben a bomlási folyamatok nem állnak le, így az ételek nem tárolhatók hónapokig, évekig a minőségkárosodás miatt. Ajánlott figyelembe venni a hűtőszekrényhez mellékelt tájékoztató által jelzett időtartamokat.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mennyi ideig ehető?…

eteltcsakokosan

Visszaolvaszthatom, vagy dobjam ki?…

eteltcsakokosan

Mi kell az üzemeltetéshez…?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató