Ételtcsakokosan

Kötelező-e feltüntetni?…

2020. május 29.
olvker.jpg

 Kötelező-e feltüntetni az élelmiszereken, ha jódozott a só, amit beletesznek?

(Magyarul, ha az van pl. a felvágotton, hogy “konyhasót” vagy “étkezési” sót tartalmaz, akkor biztos lehetek-e vajon benne, hogy az nem jódozott só. Ugyanis olyan betegségem van, hogy nem szabad jódot fogyasztanom túl sokat, különösen nem jódozott sót.)
Igen, biztos lehet benne, hogy „konyhasó” és „étkezési só” felirat esetén nem jódozott a hozzáadott só. Az összetevőket vagy eredeti nevükkel kell feltüntetni a termékek jelölésén, vagy az összes összetevőt csökkenő sorrendben kell felsorolni.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A sokoldalú cukkini és patisszon

eteltcsakokosan

A héjában van a vitamin…!

eteltcsakokosan

Miért nem törvényileg kötelező?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató