Ételtcsakokosan

Segítség elkezdődött az iskola!

2018. szeptember 4.

Becsöngettek, az iskolában elkezdődött egy újabb tanév, és vele együtt az újabb fejtörés a szülőnek, hogy mit vigyen a gyerek tízóraira, uzsonnára.


Mert bár minden iskolában üzemel már iskola büfé és sok gyerek alig várja, hogy apró pénzét sonkás-sajtos zsemlére vagy egészségtelen kókuszgolyóra váltsa, semminek sincs olyan jó íze, mint az otthonról hozott finomságnak. Mi mindent kell, hogy tartalmazzon egy jól összeállított tízórai, ami azon kívül, hogy egészséges, még finom és tápláló is?
Először is kell, hogy legyen valamilyen gabonaféle, például egy finom és bőséges szendvics. Itt érdemes teljes kiőrlésű lisztből készített péksüteményt választani, mint például barna kenyér, graham kenyér, korpás vagy magvas kiflik, zsemlék. Érdemes a szendvicsekbe vagy mellé friss zöldséget is pakolni. Ma már az uzsonnás dobozok színes palettája segít abban, hogy a tízórai összetevői külön kis fakokkban, gusztusosan legyenek elhelyezve. Nem csak a zöldségfogyasztás fontos a gyerekek étkezésében, de legalább akkora hangsúlyt kapnak a gyümölcsök is. Különösen praktikusak azok a gyümölcsök, melyek könnyedén hámozhatóak, mint a banán, vagy az alapos tisztítás után azonnal fogyaszthatóak, mint pl. az alma vagy a körte. De némi otthoni előkészülettel a narancs, mandarin vagy a kiwi is szállítható. Főleg, hogy olyan ételtartó dobozok is rendelkezésünkre állnak, melyekhez műanyag villa is tartozik, így még higiénikusabban fogyasztható az étel.
Az étkezés mellett nagyon fontos, hogy figyeljünk a gyerekek folyadékbevitelére, ezért mindig csomagoljunk mellé ásványvizet, kakaót, teát vagy ivólevet, de lehetőleg ne cukros, szénsavas üdítőket.
 
 

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

86 tonna jelöletlen zöldséget foglaltak le Pest megyében

eteltcsakokosan

Pihe, puha paplan

eteltcsakokosan

Kakaós tejeket és italokat tesztelt a NÉBIH

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató