Mindig csak a borok és ételek párosításáról esik szó (lásd nálunk egyik korábbi cikk), de vannak más, közkedvelt, alkoholos italok amelyek szintén jobban illenek az egyik ételhez, mint a másikhoz.
A Magyar Sörgyártól Szövetsége gyűjtötte össze egy látványos infografikában, hogy melyik sör fajta melyik fogáshoz illik leginkább. Meglepő módon még a desszertekhez is van ajánlatuk. Íme:
A söröket a NÉBIH Szupermenta terméktesztje is vizsgált már két esetben. A citromos söritalok tavaly nyáron, míg a búzasörök idén nyáron kerültek a középpontba.
Forrás: Magyar Sörgyártók Szövetsége
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom