Ételtcsakokosan

Meg kell mosni főzés előtt? …

2020. július 30.

A fagyasztott árut meg kell mosni főzés előtt? (Hűtőházas) Ilyenre gondolok, mint a borsó, a zöldbab, a vegyes zöldségek, amiket a boltban veszünk?

A zöldségek nagyüzemi fagyasztva tartósításának előkészítési műveletei között legfontosabb a nyersanyag válogatása, tisztítása és többszöri mosása. Az iparilag fagyasztott zöldségeket a hosszabb tárolhatóság érdekében előfőzni (blansírozni) szokták, ami elsősorban az enzimek inaktiválása céljából történik, de hozzájárul a zöldségeken esetlegesen megtapadt mikroorganizmusok számának csökkentéséhez is.
A gyorsfagyasztott zöldborsót és zöldbabot a konyhai feldolgozás során szintén hőkezelésnek (főzés) tesszük ki, amely mikrobiológiai szempontból biztonságossá teszi ezeknek a termékeknek a fogyasztását.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kenyérlángos (langallo, pompos)

eteltcsakokosan

Milyen papírok kellenek?…

eteltcsakokosan

Piszke, köszméte vagy egres?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató