Ételtcsakokosan

Milyen élelmiszereket nem jó főtten lefagyasztani?…

2020. július 16.
olvker-2.jpg

Milyen élelmiszereket nem jó főtten lefagyasztani? Kezdő háziasszony vagyok. Arra rájöttem, hogy a lefagyasztott levesben a répa olyan „szivacsos” lett kiengedés után. Mik azok, amiket megfőzve nem ajánlott fagyasztani, mert olvasztás után nem marad meg az eredeti állaga?
 

Általában elmondható, hogy a köretek (burgonya, tészta, rizs) nem fagyaszthatók. Minőségi/élvezeti értékbeli károsodás miatt nem ajánlott a tejfölös, joghurtus ételek fagyasztása sem. Nem fagyasztható a rántott hús, ételek roppanós elemei (pl. sült bacon, zöldségköret, saláta) sem. A magas víztartalmú gyümölcsök, krémes sütemények fagyasztása sem ajánlott. Nem lesz jó állagú – bár az íze elfogadható marad – a fagyasztott, majd kiolvasztott főzelék sem.
Zöldségeket nyers állapotban, blansírozás (- lobogó forró vízbe merítés, majd leszűrés, visszahűtés) után érdemes adagonként lefagyasztani.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Hogy állapítják meg?…

eteltcsakokosan

Miért nem törvényileg kötelező?…

eteltcsakokosan

Mindig forrald fel!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató