Ételtcsakokosan

Milyen büntetést von maga után?…

2020. augusztus 27.
olvker-3.jpg

A rosszul feltüntetett fogyaszthatósági idő milyen büntetést von maga után?

Az élelmiszer fogyaszthatósági vagy minőségmegőrzési időtartamát az előállítónak kell meghatározni. A gyártó által meghatározott és feltüntetett lejárati idő nem változtatható meg.
Az élelmiszer jelöléséért az élelmiszer-vállalkozás felelős, amennyiben a jelölési hibát ő okozta, vagy az általa is felismerhető lett volna.
A hatóság a feltárt jogsértés súlyával arányosan intézkedést hozhat, bírságot szabhat ki vagy figyelmeztetést alkalmazhat. A bírság mértékét az eset összes körülményére – így különösen az érintettek érdekei sérelmének körére, súlyára, a jogsértő állapot időtartamára és a jogsértő magatartás ismételt tanúsítására, a jogsértéssel elért előnyre, az eljárás alá vont személy gazdasági súlyára – tekintettel kell meghatározni. A bírságösszeg kiszámítását az erre vonatkozó kormányrendelet részletesen meghatározza.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A legnépszerűbb teafajták I.

eteltcsakokosan

Milyen élelmiszereket nem jó főtten lefagyasztani?…

eteltcsakokosan

Mik vannak?!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató