Ételtcsakokosan

Milyen büntetést von maga után?…

2020.08.27.Nincs hozzászólás

Görgess lejjebb!

olvker-3.jpg

A rosszul feltüntetett fogyaszthatósági idő milyen büntetést von maga után?

Az élelmiszer fogyaszthatósági vagy minőségmegőrzési időtartamát az előállítónak kell meghatározni. A gyártó által meghatározott és feltüntetett lejárati idő nem változtatható meg.
Az élelmiszer jelöléséért az élelmiszer-vállalkozás felelős, amennyiben a jelölési hibát ő okozta, vagy az általa is felismerhető lett volna.
A hatóság a feltárt jogsértés súlyával arányosan intézkedést hozhat, bírságot szabhat ki vagy figyelmeztetést alkalmazhat. A bírság mértékét az eset összes körülményére – így különösen az érintettek érdekei sérelmének körére, súlyára, a jogsértő állapot időtartamára és a jogsértő magatartás ismételt tanúsítására, a jogsértéssel elért előnyre, az eljárás alá vont személy gazdasági súlyára – tekintettel kell meghatározni. A bírságösszeg kiszámítását az erre vonatkozó kormányrendelet részletesen meghatározza.

Legfrissebb cikkek


Az igazi törköly íz


Tovább olvasom

Tej vagy nem tej?


Tovább olvasom

Related posts

Torma – nem csak húsvétkor

eteltcsakokosan

Piknik biztonságosan

eteltcsakokosan

A karácsonyi receptverseny előétele!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató