Ételtcsakokosan

Milyen büntetést von maga után?…

2020. augusztus 27.
olvker-3.jpg

A rosszul feltüntetett fogyaszthatósági idő milyen büntetést von maga után?

Az élelmiszer fogyaszthatósági vagy minőségmegőrzési időtartamát az előállítónak kell meghatározni. A gyártó által meghatározott és feltüntetett lejárati idő nem változtatható meg.
Az élelmiszer jelöléséért az élelmiszer-vállalkozás felelős, amennyiben a jelölési hibát ő okozta, vagy az általa is felismerhető lett volna.
A hatóság a feltárt jogsértés súlyával arányosan intézkedést hozhat, bírságot szabhat ki vagy figyelmeztetést alkalmazhat. A bírság mértékét az eset összes körülményére – így különösen az érintettek érdekei sérelmének körére, súlyára, a jogsértő állapot időtartamára és a jogsértő magatartás ismételt tanúsítására, a jogsértéssel elért előnyre, az eljárás alá vont személy gazdasági súlyára – tekintettel kell meghatározni. A bírságösszeg kiszámítását az erre vonatkozó kormányrendelet részletesen meghatározza.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Menta más szerepben

eteltcsakokosan

Moly ellen okosan

eteltcsakokosan

Pesto házilag

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató