Ételtcsakokosan

A Minipoliszban megnyílik a Nébih új standja

2018. szeptember 14.

Van már családi programod szeptember 22-én, szombatra? Gyere el a Nébih újonnan nyíló standjára, a Minipoliszba! (Budapest, VII., Király utca 8-10., kezdés: 10:00 óra)

A hivatal állatorvosi rendelőjében a gyerekek megismerkedhetnek az állatorvos munkájával, az állatorvosi eszközökkel és azok használatával. Megvizsgálhatják a különböző állatokat, többek között megtudhatják, hogy miért fontos kisállatoknál a chip használata, vagy hogyan kell receptet felírni.
Egy igazi tehenészet mintájára létrehozott bemutató keretében közelebb kerülhetnek a háztáji tehéntartáshoz, igényesen kialakított pajtában kipróbálhatják a tehénfejést, és végigkísérhetik a tej útját a tehenészettől az asztalunkig.
A hazai erdőtüzek 99 százalékban emberi gondatlanságból és figyelmetlenségből keletkeznek, a MiniPolisz gyerekváros alkalmi városlakói egy erdőtűz oltásában vehetnek majd részt.
A bevásárlóközpontban a gyermekek ellenőrruhát ölthetnek, és megvizsgálhatják a termékeket és a bolti higiéniát. A bevásárlás során elsajátíthatják a bevásárlás helyes sorrendjét, valamint hogy mire kell figyelni a termékek kiválasztása során. A jól felszerelt konyhában megtanulhatják a vásárolt élelmiszerek helyes raktározását és a helyes hűtőbepakolás módját.
12:00 órától 12:30-ig egy bűvész is szórakoztatja a látogatókat, a kicsik pedig egész nap ingyenes arcfestésen vehetnek részt. Minden gyerkőc ajándékot kap!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Sajtoljunk

eteltcsakokosan

Kerülje el a kolbászmérgezést!

eteltcsakokosan

Mi jelent a nyomokban tartalmazhat kifejezés? …

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató