Ételtcsakokosan

Fügesaláta hidegen és melegen

2016. augusztus 29.

Most érik a füge! Két előételt is ajánlunk, hiszen ez a gyümölcs hidegen és melegen is fogyasztható.
Sült füge rukkola ágyonBaked-Figs-Large
Hozzávalók 2 adaghoz

  • 4 db füge
  • 8 szelet pármai sonka
  • 4 dkg mascarpone
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 marék rukkola
  • só, bors

Elkészítése
A fügéket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, levágjuk a szárát és félbevágjuk. Minden fél fügét betekerjük a sonkaszeltekkel és 180°C fokra előmelegített sütőbe betoljuk, majd 5-6 percig sütjük. Közben a mascarponét kevés sóval, borssal és egy gerezd zúzott fokhagymával elkeverjük. Tálaláskor a frissen sült fügére egy kanál krémet kenünk és egy marék mosott rukkolára helyezzük. Melegen szervírozzuk!
FügesalátaDSCF7134
Hozzávalók

  • 4-6 db érett füge
  • 2 db mozzarella
  • 4-6 szelet pármai sonka

Mézes-citromos öntet:

  • 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál frissen facsart narancslé
  • 1 evőkanál méz
  • frissen őrölt színes bors
  • (füstölt) tengeri só

Elkészítése
A fügéket kereszt alakban bevágjuk, majd alul egy kicsit megnyomjuk, hogy szétnyíljanak. A mozzarellát felkockázzuk, a sonkát csíkokra vágjuk. A fügéket elrendezzük egy tálon, rászórjuk a mozzarella kockákat és a sokna csíkokat, szépen elrendezzük és hűvös helyen állni hagyjuk, amíg elkészítjük az öntetet.
Egy kis tálba kanalazzuk a mézet, facsarjuk bele a citromlevet és a narancslevet, végül öntsük rá az olívaolajat, jól keverjük el. Tálalás előtt állítsuk össze a salátát: a fügés tálat vegyük elő, sózzuk és frissen őrölt színes borssal fűszerezzük, majd az öntetet egyenletesen eloszlatjuk a tetején.
Élelmiszer-biztonsági tanácsok:

  • Minden eszköz, felület, edény és a kezünk legyen tiszta!
  • Mindig ellenőrizzük a tejtermékek fogyaszthatósági idejét!
  • Megbízható helyen vásároljunk jó minőségű alapanyagokat!
  • Minden zöldséget és gyümölcsöt mossunk meg a felszeletelés előtt, aztán külön zöldséges vágódeszkán szeleteljük fel.

Fotó: maxkonyhaja.hu, lecreuset.co.za

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Biztosan jó, ha „steril”?

szucseva

Milyen engedélyek szükségesek?…

eteltcsakokosan

Szolgálatba állt Nébo

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató