Ételtcsakokosan

Fügesaláta hidegen és melegen

2016. augusztus 29.

Most érik a füge! Két előételt is ajánlunk, hiszen ez a gyümölcs hidegen és melegen is fogyasztható.
Sült füge rukkola ágyonBaked-Figs-Large
Hozzávalók 2 adaghoz

  • 4 db füge
  • 8 szelet pármai sonka
  • 4 dkg mascarpone
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 marék rukkola
  • só, bors

Elkészítése
A fügéket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, levágjuk a szárát és félbevágjuk. Minden fél fügét betekerjük a sonkaszeltekkel és 180°C fokra előmelegített sütőbe betoljuk, majd 5-6 percig sütjük. Közben a mascarponét kevés sóval, borssal és egy gerezd zúzott fokhagymával elkeverjük. Tálaláskor a frissen sült fügére egy kanál krémet kenünk és egy marék mosott rukkolára helyezzük. Melegen szervírozzuk!
FügesalátaDSCF7134
Hozzávalók

  • 4-6 db érett füge
  • 2 db mozzarella
  • 4-6 szelet pármai sonka

Mézes-citromos öntet:

  • 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál frissen facsart narancslé
  • 1 evőkanál méz
  • frissen őrölt színes bors
  • (füstölt) tengeri só

Elkészítése
A fügéket kereszt alakban bevágjuk, majd alul egy kicsit megnyomjuk, hogy szétnyíljanak. A mozzarellát felkockázzuk, a sonkát csíkokra vágjuk. A fügéket elrendezzük egy tálon, rászórjuk a mozzarella kockákat és a sokna csíkokat, szépen elrendezzük és hűvös helyen állni hagyjuk, amíg elkészítjük az öntetet.
Egy kis tálba kanalazzuk a mézet, facsarjuk bele a citromlevet és a narancslevet, végül öntsük rá az olívaolajat, jól keverjük el. Tálalás előtt állítsuk össze a salátát: a fügés tálat vegyük elő, sózzuk és frissen őrölt színes borssal fűszerezzük, majd az öntetet egyenletesen eloszlatjuk a tetején.
Élelmiszer-biztonsági tanácsok:

  • Minden eszköz, felület, edény és a kezünk legyen tiszta!
  • Mindig ellenőrizzük a tejtermékek fogyaszthatósági idejét!
  • Megbízható helyen vásároljunk jó minőségű alapanyagokat!
  • Minden zöldséget és gyümölcsöt mossunk meg a felszeletelés előtt, aztán külön zöldséges vágódeszkán szeleteljük fel.

Fotó: maxkonyhaja.hu, lecreuset.co.za

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 dolog… amit a fügéről tudni kell

eteltcsakokosan

A nyúl, mint húsvéti jelkép

eteltcsakokosan

Milyen papírok kellenek?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató