Honnan lehet megállapítani, hogy a boltokban kapható étkezési zsír romlott? Mik a romlott zsír „jelei”?
A vásárlás során célszerű a termékek minőség megőrzési idejének ellenőrzése a termék csomagolásán. Ha ezt követően a termék felbontása után avas, a termékre nem jellemző érzékszervi elváltozást észlel a vásárló valószínű, a termék romlott. Ebben az esetben a vásárlást igazoló blokkal vissza kell vinni a terméket a vásárlás helyére.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom