Ételtcsakokosan

Hogyan tároljuk az élelmiszereket a nagy melegben?

2022. június 24.

Miért nem szabad megszakadnia a hűtési láncnak?

Forró nyári napokon nagyon veszélyes, ha hűtési lánc akár rövidebb időre is megszakad. A hűtést igénylő élelmiszerek vásárlását érdemes előre tervezni, akár jégakkut és hűtőtáskát magunkkal vinni a bevásárláskor.

A mélyhűtött élelmiszerek esetében különösen fontos a hűtés folyamatossága.  Bevásárláskor érdemes arra törekedni, hogy a hűtött és a fagyasztott termékek kerüljenek legutoljára a bevásárlókosárba. Amennyiben a hazafelé úton mégis kiolvadt egy termék, azt visszafagyasztani tilos! A szállítás során felmelegedett – esetleg felpúposodott csomagolású – hűtőpultból vásárolt termékeket se helyezzük a hűtőnkbe. A hűtött, illetve mélyhűtött élelmiszerek esetében a termék előállításától, a fogyasztásig biztosítani kell a megfelelő hőmérsékletet. Amennyiben véletlenül mégis megszakad a hűtési lánc, esetleg felenged a termék nem szabad a visszahűteni illetve visszafagyasztani, mert ekkorra már elindulhatott a termékben egy kedvezőtlen mikrobiológiai folyamat, mely megbetegedést is okozhat.

 

.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Hogy lehet küldeni?…

eteltcsakokosan

Paszternák vagy petrezselyem?

eteltcsakokosan

Mindent a medvehagymáról I.

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató