Ételtcsakokosan

Hogyan tároljuk az élelmiszereket a nagy melegben?

2022. június 24.

Miért nem szabad megszakadnia a hűtési láncnak?

Forró nyári napokon nagyon veszélyes, ha hűtési lánc akár rövidebb időre is megszakad. A hűtést igénylő élelmiszerek vásárlását érdemes előre tervezni, akár jégakkut és hűtőtáskát magunkkal vinni a bevásárláskor.

A mélyhűtött élelmiszerek esetében különösen fontos a hűtés folyamatossága.  Bevásárláskor érdemes arra törekedni, hogy a hűtött és a fagyasztott termékek kerüljenek legutoljára a bevásárlókosárba. Amennyiben a hazafelé úton mégis kiolvadt egy termék, azt visszafagyasztani tilos! A szállítás során felmelegedett – esetleg felpúposodott csomagolású – hűtőpultból vásárolt termékeket se helyezzük a hűtőnkbe. A hűtött, illetve mélyhűtött élelmiszerek esetében a termék előállításától, a fogyasztásig biztosítani kell a megfelelő hőmérsékletet. Amennyiben véletlenül mégis megszakad a hűtési lánc, esetleg felenged a termék nem szabad a visszahűteni illetve visszafagyasztani, mert ekkorra már elindulhatott a termékben egy kedvezőtlen mikrobiológiai folyamat, mely megbetegedést is okozhat.

 

.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Rendelkezik tartósító hatással?…

eteltcsakokosan

Hogy lehetséges importálni?…

eteltcsakokosan

Szottyosan jó!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató