Ételtcsakokosan

Miért nem…?…

2021. május 6.

Az ásványvízen tüntetnek fel lejárati dátumot, az almaeceten miért nem? Az almaeceten csak annyi szerepel, hogy korlátlan ideig eláll.

Az Európai Unió területén, így Magyarországon is kötelező feltüntetni az élelmiszerek lejárati dátumát. Azoknak a termékeknek a listáját, melyek minősége „korlátlan”, azaz nem romlik az idő múlásával (ilyen az ecet is), afogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló uniós rendelet sorolja fel. Az ásványvíz nem tartozik ezek közé a kivételek közé, ezért fel kell tüntetni a minőségmegőrzési idejét. Néhány példa a kivételekre (a teljesség igénye nélkül):borok, pezsgők, legalább 10 térfogatszázalék alkoholt tartalmazó italok,ecet, étkezési só, szilárd halmazállapotú cukor, rágógumi, stb.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Élelmiszerek okozta megbetegedések megelőzése

eteltcsakokosan

Válasszunk kétmillióból!

eteltcsakokosan

Kiadvánnyal a kismamákért

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató